Política 17/09/2020

L'oposició critica que Cladera no reivindiqui davant l'Estat l'ús dels romanents municipals

El PP diu que el pes polític de la presidenta del Consell de Mallorca "és nul", mentre que El Pi reclama la derogació de la llei Montoro

Ara Balears
2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, durant el discurs que va pronunciar dimecres.

PalmaEls partits de l'oposició al Consell de Mallorca han criticat la presidenta de la institució, Catalina Cladera, per no reivindicar davant del govern espanyol que els ajuntaments puguin disposar dels seus romanents. El portaveu del Partit Popular, Llorenç Galmés, ha dit durant el debat de política general que el pes polític de Cladera al Govern i a l'Estat "és nul", mentre que la consellera d'El Pi, Xisca Mora, li ha reclamant que demani la derogació de la llei Montoro.

Galmés ha insistit que és una "llàstima" que Cladera no hagi pactat amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el president espanyol, Pedro Sánchez, l'ús dels superàvits dels consistoris, malgrat que tots tres són del PSOE. Mora, a més, ha considerat que els socialistes i Unides Podem han intentat "usurpar" els estalvis municipals acumulats "gràcies a la bona gestió", i ha afegit que és una "llàstima que vostès hagin estat de banda dels maltractadors", perquè Cladera va defensar aquest dijous el decret dels romanents que va ser rebutjat al Congrés.

El portaveu de Vox, Pedro Bestard, ha carregat contra la presidenta insular per no haver defensat la institució davant la "voracitat" del "seu company" Sánchez. A més, la consellera de Ciutadans, Beatriz Carmiña, ha denunciat que Cladera no reclami al Govern els deu milions que deu al Consell per les bestretes.

La presidenta de la institució insular ha admès que el decret llei dels romanents "no és la millor solució, però és la primera solució que s'ha posat sobre la taula en molt de temps", i ha criticat que el PP no demani derogar la llei Montoro. Cladera ha recordat que la cessió dels superàvits municipals a l'Estat era voluntari.

Respecte de l'explotació sexual de menors tutelades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), el portaveu del PP ha dit que "nou mesos després que esclatàs el cas de l'explotació sexual de les nines, continuam sense cap conclusió de la seva inventada comissió d'experts".

Cladera, però, ja va explicar dimecres que el Consell posarà en marxa el centre residencial per a infants i adolescents víctimes d'explotació sexual a l'octubre. La presidenta també va assegurar que a final de setembre es presentaran les conclusions de l'informe de la comissió d'experts que analitza l'escàndol de prostitució de menors tutelades per l'IMAS.

stats