Política 29/11/2019

Cort aprova els pressupostos de 2020 i l'oposició els rebutja perquè "pagarem més pels mateixos serveis"

PP, Ciutadans i Vox han presentat esmenes a la totalitat de la partida proposada per l'equip de govern

K. O.
2 min
L'Ajuntament de Palma en una imatge recent.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest divendres els pressupostos de 2020, malgrat que l'oposició els ha rebutjat perquè "pagarem més pels mateixos serveis", segons ha dit la regidora de Ciutadans, Eva Pomar. Aquesta crítica també ha estat compartida pels representants del Partit Popular i Vox. La popular Mercedes Celeste ha comentat que encara que la partida per al 2020 s'hagi incrementat 19,7 milions d'euros respecte del 2019 i arribi als 436,9 milions, "no s'aborden els problemes reals" de la ciutadania i "s'empobreix la gent". El regidor d'extrema dreta, Fulgencio Coll, ha afirmat que s'han de gestionar millor els recursos i prioritzar les actuacions que es facin.

El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrià Garcia, ha respost a les crítiques de l'oposició sobre l'augment d'alts càrrecs afirmant que suposen una part molt petita i que l'esquerra ha de contractar funcionaris perquè la dreta retalla llocs de feina. També ha defensat que la partida presentada és la major de la història de Cort dedicada a la despesa social. Així mateix, ha subratllat que es preveu invertir en ajudes per accedir al lloguer.

Mercedes Celeste ha assegurat que si hi haguessin votat a favor, implicaria haver cedit perquè Francina Armengol "no ens doni res de la Llei de capitalitat", però Garcia s'ha defensat afirmant que la dreta "mai ha aconseguit doblers" d'aquesta normativa.

L'oposició, a part de presentar les esmenes a la totalitat, també ha fet esmenes parcials. No se n'ha aprovada cap, excepte una de presentada per Ciutadans sobre el tractament dels animals morts al Centre de protecció de Son Reus, que disposarà d'un import de 24.000 euros. A partir d'aquest divendres s'obre un període d'al·legacions per part de ciutadans i entitats, i el 30 de desembre es preveu dur a terme el ple extraordinari perquè els pressupostos s'aprovin definitivament.

stats