Política 26/10/2021

Noguera fa una passa al costat i aposta per Vidal com a candidat al Congrés

El coordinador del partit ha assegurat que no hi ha cap "pugna" amb el cap de llista de la formació al Parlament, Lluís Apesteguia

2 min
L'encara coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, durant la roda de premsa que ha fet aquest dimarts.

PalmaMenys d'un dia després que el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, hagi confirmat que no es presentarà a la reelecció com a coordinador, aquest dimarts ha fet una altra passa al costat i ha apostat pel senador autonòmic del partit, Vicenç Vidal, com a candidat al Congrés espanyol. Malgrat que en reiterades ocasions Noguera ha manifestat que volia ser el candidat a Madrid, en una roda de premsa ha assegurat que ara apostaria per Vidal.

"Em fa il·lusió presentar-me al Congrés dels diputats, però en aquests moments consider que hi ha una persona que està fent una feina brillant a Madrid", ha dit referint-se al senador. També ha afegit que la feina de Vidal "contrasta" amb la que han fet durant les darreres dècades els diputats illencs del PSOE i el PP. "Votar-los és el vot més inútil que pot haver-hi", ha criticat. Així i tot, Noguera ha amollat que "algun dia sí que em veig" com a candidat a Madrid.

Noguera ha comparegut a la seu de MÉS del carrer d'Antillón de Palma per aclarir que no dimitex com a coordinador i que tampoc existeix cap "pugna" amb el cap de llista de la formació al Parlament a les eleccions autonòmiques de 2023, Lluís Apesteguia. "No he dimitit, acab el meu mandat amb els objectius complerts", ha afirmat, afegint que té una "bona amistat" amb Apesteguia. També ha assenyalat que feia temps que pensava no tornar a presentar-se, però que no ho havia comunicat públicament per no condicionar les primàries. De fet, ha lamentat que dilluns es filtràs a la premsa la seva intenció. "Em pos al servei d'Apesteguia i Alzamora (el cap de llista dels sobiranistes al Consell de Mallorca), però no per ser coordinador", ha comentat.

Pel que fa a qui el succeirà com a coordinador, ha reiterat que després que els militants hagin triat dos homes per encapçalar les llistes, qui lideri el partit a partir del mes que ve hauria de ser una dona. Ha assenyalat, però, que qualsevol persona podrà optar al càrrec en el congrés que el partit farà el 26 i el 27 de novembre per renovar els òrgans directius. L'encara coordinador del partit ha insistit que ha complert els objectius fixats quan va arribar al càrrec el 2019, com és la creació de Mallorca Nova, una entitat juvenil vincula al partit; que MÉS deixi de ser una coalició i passi a ser un partit, cosa que s'aprovarà el novembre en el congrés de la formació; i la consolidació una marca "estable" amb la qual presentar-se a les eleccions estatals, que ha dit que es presentarà en unes setmanes.

Sobre el seu futur polític, Noguera ha explicat que es veu acabant alguns projectes a l'Ajuntament de Palma, on és regidor de Cultura i Benestar Social, com ara la creació del circ a l'antiga fàbrica de Can Ribes i l'espai cultural que es preveu fer a l'antiga presó del municipi. També ha dit que estarà al servei del partit per "ajudar", i que "em ficaré en altres projectes no polítics".

stats