Política 25/10/2021

Antoni Noguera no es presentarà a la reelecció com a coordinador de MÉS

L'encara coordinador ecosobiranista vol que una dona agafi el relleu després del congrés que el partit farà el novembre

2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, no es presentarà a la reelecció en el congrés que el partit farà el 26 i el 27 de novembre per renovar els òrgans directius. Segons ha avançat el diari Ultima Hora i ha pogut confirmar l'ARA Balears, Noguera ha fet aquest anunci en la reunió d'aquest dilluns de l'Executiva de MÉS, just l'endemà de la victòria de Lluís Apesteguia i Jaume Alzamora a les primàries per encapçalar les llistes dels ecosobiranistes al Parlament i al Consell de Mallorca, respectivament.

Segons han explicat fonts de MÉS, la decisió no obre cap crisi en el partit, perquè era una possibilitat que l'encara coordinador considerava des que va ser elegit. Una de les raons de pes per no presentar-se és que, després que els militants hagin triat dos homes per encapçalar les llistes, qui lideri el partit a partir del mes que ve hauria de ser una dona. També caldrà veure si Noguera opta per presentar-se a liderar la llista dels ecosobiranistes al Congrés dels Diputats.

Les mateixes fonts remarquen que Noguera no deixa el partit i que la qüestió és, senzillament, que no es presentarà a la reelecció. Cal recordar que el coordinador ha dit en diverses ocasions que el seu càrrec està a disposició de la formació i des de MÉS se subratlla que era molt probable que no continuàs perquè la figura del coordinador anàs en línia amb el candidat per afrontar les pròximes eleccions amb garanties. El que està clar dins de la formació ecosobiranista és que en cap cas el candidat al Parlament es presentarà amb el partit en contra.

Apesteguia és favorable al fet que els lideratges siguin compartits, però fonts properes al guanyador de les primàries assenyalen que ell no ha manifestat cap preferència en aquest sentit.

stats