Política 25/10/2021

Negueruela assegura que no hi ha preocupació en el Govern per la victòria d'Apesteguia a les primàries de MÉS

El portaveu adjunt dels ecosobiranistes, Josep Ferrà, nega que hi hagi cap fractura en el partit després de les primàries

2 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela, després de la reunió de Consell de Govern.

PalmaEl portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha assegurat que a l'Executiu "no hi ha preocupació" per la victòria de Lluís Apesteguia a les primàries de MÉS per Mallorca per triar el cap de llista al Parlament a les eleccions de 2023. Negueruela ha comparegut després de la reunió del Consell de Govern i ha felicitat Apesteguia, a més de remarcar que el Pacte continua funcionant amb normalitat i que el Consell de Govern s'ha reunit amb "tranquil·litat".

De fet, "tranquil·litat" ha estat la paraula que Negueruela ha reiterat en diversos moments per referir-se a la victòria d'Apesteguia, a qui també ha felicitat. El portaveu ha manifestat que el Govern respecta els processos interns de qualsevol partit del Pacte, sigui MÉS o Podem, encara que ha considerat que tots els guanyadors de les primàries dels ecosobiranistes "reflecteixen el posicionament del seu partit".

Quant a les manifestacions crítiques d'Apesteguia amb el Pacte, Negueruela ha remarcat que en la coalició de Govern s'han fet nombroses reunions i negociacions que han servit per reforçar-ne la salut. "Qualsevol reunió és important per a nosaltres, perquè sempre hem demostrat que es fan progressos des de l'acord", ha dit, i ha destacat que hi ha "plena normalitat" en la coalició.

Ferrà destaca que "no hi ha fractura"

D'altra banda, el portaveu adjunt de MÉS per Mallorca en el Parlament, Josep Ferrà, ha insistit que "no hi ha fractura" en el partit després de les primàries de diumenge i ha considerat que el procés ha estat molt positiu, tant per les campanyes com pels candidats, que "han sabut estar al seu lloc. Ferrà ha repassat les xifres i ha recordat que hi han participat 2.541 persones, el 58,6% del cens. Apesteguia ha aconseguit 1.435 vots (56,6%) i 1.087 persones han votat Maria Ramon (42,8%). El batle de Deià s'ha imposat en 18 de les 32 meses electorals i Ramon, en 14. Malgrat els resultats "igualats", Ferrà ha remarcat que la victòria d'Apesteguia és "clara" i ha assegurat que "no hi ha lloc per a cap fractura" en el partit ecosobiranista. "És important que hi hagi una unió total entre la coordinació i els candidats", ha continuat Ferrà, a més de destacar la pluralitat de l'executiva de MÉS.

Ferrà també ha detallat els resultats a les primàries per liderar la llista del Consell de Mallorca. En aquest cas, el conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha aconseguit 1.466 vots (59,1%) i s'ha imposat a la vicepresidenta de la institució insular, Bel Busquets, la qual ha obtingut el suport de 983 militants (39,7%).

Ferrà ha assenyalat que els vots nuls i en blanc no han estat representatius: hi ha hagut tres vots nuls en les primàries al Parlament i dos en el cas del Consell. Els vots en blanc han estat 15 al Parlament i 28 al Consell.

D'altra banda, el portaveu adjunt ha fet referència al congrés que el partit farà al novembre per elegir la seva direcció. "Hi haurà un impuls de determinades línies polítiques", ha dit. "Els grups s'hauran d'adaptar al que marqui la pròxima executiva", ha afegit. Segons Ferrà, el guanyador de les primàries ha de poder "impulsar una direcció en el partit". "Hi ha d'haver una coherència i una coordinació entre la candidatura que encapçali la llista i qui hagi de dirigir el partit", ha sentenciat.

stats