Política 04/05/2021

Negueruela: "Tindrem vacunació i temporada turística"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball assegura que "les Balears estan ben posicionades perquè han estat responsables"

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, aquest dimarts en el ple del Parlament

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que les Balears tindran "vacunació i temporada turística", després que el portaveu adjunt del PP, Toni Costa, hagi criticat que el Govern no tingui pla de desescalada "més enllà dels 15 dies de rigor" i que mantingui el tancament de l'interior de bars i restaurants. "Tindrem vacunació i temporada turística, i estam posicionats perquè hem estat responsables. Mentrestant, tenim un sistema de protecció", ha indicat. El titular de Turisme també ha remarcat que "totes les destinacions turístiques de la Mediterrània estan tancades menys nosaltres".

Sobre la situació de la restauració, Negueruela ha reconegut que "hi ha sectors que no poden estar d'acord amb totes les mesures", encara que les normes "s'han pactat a la Mesa de diàleg social". A més, el conseller ha recordat que, a diferència de les restriccions de finals del 2020, la presència de la soca britànica a les Illes ha condicionat que la desescalada hagi de ser lenta.

Per la seva part, Costa ha exigit que els bars i restaurants puguin obrir els seus interiors cada dia de la setmana. "L'única mesura que saben aplicar és tancar indiscriminadament, i no tenen un pla de desescalada més enllà dels 15 dies de rigor", ha criticat. "Els ciutadans estan farts d'anuncis de vacunació massiva que no arriben i que no es coneguin les actes de les reunions d'experts", ha afegit, a més de lamentar "l'autoritarisme i la supèrbia" del Govern. "Exigim que el sector de l'hostaleria pugui obrir al 50% els interiors", ha dit.

Negueruela també ha respost una pregunta de la portaveu d'El Pi, Lina Pons, en el mateix sentit. "Què passarà després del 9 de maig?", ha demanat Pons. "Ens agradaria que fossin coherents i clars a l'hora d'explicar les mesures", ha continuat la diputada regionalista, que ha assegurat que "els restauradors estan disposats a anar a la rebel·lió en funció de les mesures que es prenguin el 10 de maig". Pons també ha aclarit que el seu partit no ha pensat mai "en mesures suïcides i que puguin posar en perill la temporada", i ha remarcat que "els restauradors esperen tenir una mica d'aire".

En canvi, el conseller ha insistit una vegada més a dir que els criteris que s'aplicaquen "són els que recomanen els experts sanitaris". "Hi ha consens en el món científic que als interiors dels bars no es posa la mascareta, i nosaltres feim cas a les recomanacions dels experts", ha comentat. Negueruela ha destacat que "la situació de la pandèmia a les Balears és una de les millors de l'Estat", a més de ser "la comunitat autònoma amb menys mortalitat". "La reobertura s'ha de fer amb molta prudència", ha sentenciat.

stats