Consell de Govern
Política 19/09/2022

Negueruela diu que el fons del patrocini del Reial Mallorca no sortirà ni de Turisme ni d'Esports

El portaveu de l'Executiu afirma que, com serà un contracte únic, no passarà pel Consell de Govern

1 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

PalmaEls fons econòmics del Govern per al patrocini del Reial Mallorca no provindran ni de la Conselleria de Turisme ni de la d'Esports. Així ho ha assegurat aquest dilluns el portaveu de l'Executiu illenc, Iago Negueruela. En aquest sentit, ha aclarit que "no hi ha hagut cap conflicte" entre els socis i que "totes les passes han estat treballades i consensuades".

Així, tot apunta que la dotació econòmica sortirà de la Conselleria d'Hisenda, ja que Negueruela ha apuntat que "hi ha mecanismes de coordinació amb els consells per a aquestes situacions", i és des d'aquest departament que es defineixen les partides per a les institucions insulars. A més, també ha afirmat que, com que serà un contracte únic, no passarà pel Consell de Govern.

Amb tot, el portaveu no ha volgut concretar més detalls a l'espera de l'aprovació del patrocini, que està previst que sigui aquest dimarts al ple del Consell de Mallorca. Cal recordar que la presidenta de la institució, Catalina Cladera, va tancar la setmana passada un pacte amb El Pi i Ciutadans que permetrà tirar endavant aquesta iniciativa malgrat l'oposició de MÉS per Mallorca i el Partit Popular.

Cladera també va justificar el manteniment del patrocini després de conèixer-se que el propietari del club, i també dels Phoenix Suns, equip de l'NBA, Robert Sarver, havia estat sancionat per l'entitat de bàsquet nord-americana amb un any d'inhabilitació i una multa de deu milions d'euros per episodis relacionats amb qüestions sexistes i racistes. "El Consell condemna totes les accions sexistes, xenòfobes o antisocials, forma part del nostre tarannà", va afirmar Cladera. Així i tot, va matisar que "s'han de separar" les accions de Sarver del que fa el club. 

stats