Eleccions generals
Política 12/06/2023

Nacho Martín Blanco confirma el seu salt al PP quatre dies després de deixar Ciutadans

L'exportaveu de Cs al Parlament serà el cap de llista del PP per Barcelona el 23-J

ARA
2 min
El diputat de Cs, Nacho Martín Blanco, aquest dijous al Parlament

BarcelonaQue Nacho Martín Blanco fitxaria pel PP de cara a les eleccions del 23-J es donava per fet des que la setmana passada va anunciar que plegava de Ciutadans, on fins ara exercia de portaveu parlamentari i membre de la direcció estatal. Tal com va explicar l'ARA, els populars l'esperaven amb els braços oberts i, per això, va anunciar que deixava Cs. El que no estava tan clar, i que finalment es confirma aquest dilluns, era que l'exdirigent taronja seria el cap de llista dels populars per Barcelona a les eleccions generals. Un fitxatge avançat per La Vanguardia i que ha pogut confirmar l'ARA.

Diverses fonts consultades per aquest diari ja apuntaven els últims dies que hi havia "converses" entre dirigents del PP i el mateix Martín Blanco per la seva incorporació a les llistes. No era el primer cop que els d'Alejandro Fernández el sondejaven, però aquest cop ho feien després que abandonés el vaixell de Cs amb l'argument que ha perdut "l'esperança en la viabilitat del partit". Els taronges, de fet, ja havien renunciat a presentar-se als comicis estatals i Inés Arrimadas, la seva líder fins ara, havia anunciat que deixava la política.

Martín Blanco, per contra, va deixar clar en la seva compareixença de comiat de Ciutadans que no deixaria la "vida pública" perquè té "coses a aportar". Fins i tot va dir que tenia clar què votaria el 23-J, cosa que evidenciava el seu més que probable salt al PP. "Espanya pot canviar l'actual situació", va dir. Aquest dilluns es confirma que perseguirà aquest objectiu com a cara visible dels populars a Catalunya en el debut d'Alberto Núñez Feijóo com a presidenciable. Segons La Vanguardia, de fet, que l'ex-Cs sigui cap de llista ha estat una decisió del líder del partit.

El portaveu del PP, Borja Sémper, ha negat que el fitxatge hagi provocat malestar entre els populars catalans i ha insistit que l'objectiu del partit és "eixamplar el nostre espai polític, i que per tant, tothom és benvingut al PP".

Renovació de caps de llista

La candidatura de Martín Blanco per Barcelona se suma a d'altres noms que també s'han conegut les darreres hores en una renovació pilotada per Alberto Núñez Feijóo que afecta el 75% dels caps de llista populars, 39 de 52. Així, destaquen la presència de la secretària general del partit, Cuca Gamarra, que encapçalarà la llista de La Rioja, o de l'actual eurodiputat i col·laborador estret de Feijóo, Esteban González Pons, que serà número 1 per València. El coordinador general del PP, Elías Bendodo, concorrerà per Màlaga, l'expresident valencià Alberto Fabra ho farà per Castelló i el trànsfuga exUPN Sergio Sayas ho farà per Navarra. Es manté encara la incògnita de qui serà el número dos de Feijóo per Madrid.

stats