Política 11/11/2020

La Mesa del Parlament rebutja llevar els quadres i les plaques del rei emèrit

El PSIB, el Partit Popular i Ciutadans s'han posicionat en contra de la petició de MÉS per Mallorca i Podem

Maria Llull
1 min
El president del Parlament, Vicenç Thomàs, en el centre de la imatge

PalmaLa Mesa del Parlament ha rebutjat aquest dimecres retirar els quadres i les plaques de Joan Carles I i la reina Sofia de la Cambra, tal com havien sol·licitat MÉS per Mallorca i Podem. Tant el PSIB com el PP i Ciutadans s'han posicionat en contra de la petició al·legant que encara no hi ha cap procediment judicial obert ni cap sentència en contra dels emèrits i que cal tenir en compte la presumpció d'innocència, segons han informat fonts de la Mesa a l'ARA Balears.

A més, el representant socialista també ha recordat que la Constitució estableix una monarquia parlamentària, i que aquesta és la raó perquè hi hagi quadres del rei emèrit a la Cambra. Però els ecosobiranistes han replicat que això no es posa en qüestió, sinó que es mantinguin els honors en la situació actual.

MÉS per Mallorca va demanar a la Mesa del Parlament que ordenàs la retirada de quadres i plaques dels reis emèrits per preservar "l'honorabilitat institucional" de la Cambra. "El Parlament ha de ser un referent quant a transparència política, honradesa econòmica i honorabilitat institucional", va indicar el diputat ecosobiranista, Josep Ferrà.

Podem es va adherir posteriorment a aquesta proposta i ambdós partits varen signar un document conjunt dilluns passat. En canvi, el PSIB va descartar sumar-se als socis del Pacte.

stats