Política 09/11/2020

Podem se suma a la petició de MÉS per eliminar els quadres i les plaques del rei emèrit del Parlament

El PSIB ha decidit no adherir-s'hi

A. T.
1 min
La portaveu adjunta d'Unides Podem al Parlament, Maria Esperança Sans

PalmaLa portaveu d'Unides Podem, Maria Esperança Sans, ha anunciat que la seva formació s'ha adherit a la petició de MÉS d'eliminar del Parlament "els retrats dels reis emèrits i les plaques commemoratives de les seves visites a aquesta institució". Així ho recull el document que han signat els dos partits aquest dilluns.

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ja va anunciar la mesura diumenge. "El Parlament ha de ser un referent quant a transparència política, honradesa econòmica i honorabilitat institucional", va manifestar. El partit va prendre la decisió arran de la nova investigació d'Anticorrupció que la Fiscalia del Tribunal Suprem assumirà sobre el rei emèrit.

El PSIB, en canvi, no s'hi ha adherit. La portaveu parlamentària, Silvia Cano, ha reconegut que el partit assisteix "amb preocupació" a la investigació oberta sobre el rei emèrit. "S'ha de veure què ha succeït, si és un delicte fiscal i quin recorregut té", ha assenyalat Cano, qui insisteix que la formació està centrada en la tramitació dels pressupostos.

Per la seva banda, la portaveu del Govern, Pilar Costa, no ha volgut parlar-ne. "Seran el Parlament i els grups parlamentaris els que s'hagin de pronunciar al respecte", ha assenyalat durant la roda de premsa del Consell de Govern. Tot i això, ha apuntat que "existeix una normativa específica per a la retirada d'honors". Pel que fa a la retirada dels quadres, Costa ha indicat que no coneix cap "cas concret" que hagi passat al Consolat.

stats