Política 08/11/2020

MÉS per Mallorca demana que s'eliminin del Parlament els quadres i les plaques del rei emèrit

El partit considera que no es mereix el reconeixement de la institució pública

Ara Balears
1 min
El rei Joan Carles I, en una imatge d'arxiu

PalmaMÉS per Mallorca demanarà a la Mesa del Parlament que ordeni la retirada dels quadres i les plaques de Joan Carles I i la reina Sofia de la cambra autonòmica per preservar l'"honorabilitat institucional". Així ho assegura el portaveu adjunt del partit nacionalista, Josep Ferrà, en una nota. "El Parlament ha de ser un referent quant a transparència política, honradesa econòmica i honorabilitat institucional", ha dit.

El diputat ecosobiranista recorda que la Fiscalia del Tribunal Suprem assumirà una nova investigació d'Anticorrupció sobre el rei emèrit. "Aquestes conductes de Joan Carles de Borbó, ara públiques i notòries, gràcies a aquesta causa i a d'altres que s'instrueixen fora del territori espanyol, fan que, al marge de la responsabilitat penal que se'n puguin derivar, no es mereixi el reconeixement d'una institució pública com és el Parlament de les Illes Balears", apunta Ferrà.

Ferrà recorda també que el rei emèrit ja no és cap de l'Estat. Per això, considera que no és necessari tenir-ne els retrats exposats a les seus institucionals, perquè "no hi ha cap norma o obligació legal" que així ho digui.

stats