Consell
Política 09/08/2022

Pugna al Pacte pel canvi de nom de l'estadi del Reial Mallorca, que costaria 1,8 milions d'euros

Tot apunta a que la proposta tirarà endavant perquè el PP hi votarà a favor

2 min
La grada de Son Moix.

PalmaLa unitat d'acció dels partits d'El Pacte al Consell de Mallorca s'ha trencat i el detonant ha estat el nom del camp del Reial Mallorca. MÉS per Mallorca i Podem votaran en contra de mantenir el nom actual, el Visit Mallorca Estadi. La proposta surt del Patronat de la Fundació Mallorca Turisme, adscrit a la Conselleria Insular de Turisme, que està en mans del PSOE. El projecte costaria 1.815.000 milions d'euros i tot apunta que tirarà endavant perquè el Partit Popular ha anunciat a l'ARA Balears que hi votarà a favor.

Els socialistes comptaran amb el vot dels populars, tot i que no hi ha hagut cap mena de comunicació entre els partits en referència a aquest tema i a la votació. El PP ha explicat que ha estat el Reial Mallorca qui s'ha posat en contacte amb ells per explicar-los el projecte i demanar-los el seu suport. Després d'una sèrie de reunions internes on els populars han valorat el tema ha decidit votar a favor de la proposta del PSOE.

Els socis del PSOE s'hi oposen perquè consideren que l'objectiu de renovar el nom per promocionar l'illa s'allunya del "model turístic que impulsam", ha dit el conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora (MÉS), en una piulada. Des de Podem han argumentat que "no cal augmentar la promoció, cal repensar com fer més sostenible el model", ha dit la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. També, recordant l'acord que es va firmar, ha argumentat que no és una mesura a favor de "desestacionalitzar o cercar un turisme amb més valor afegit".

Un altre motiu pel qual volen votar en contra del cost d'1,8 milions que el Consell pagaria a l'equip vermell, establert en l'acord que encara han de firmar. "Una cosa és l'ajuda i el suport a l'esport i una altra ben diferent, continuar apostant per reclams que criden a la massificació", ha afegit Alzamora. Davant aquest "despropòsit milionari", ha dit el candidat a la presidència de MÉS, Lluís Apesteguia, "que no ens cerquin per aprovar mesures contra la toponímia mallorquina i a favor de l'increment de la saturació turística", ha argumentat, també a les xarxes socials.

El Patronat de la Fundació Mallorca Turisme es reunirà aquest dimecres i un dels punts de l'ordre del dia és aprovar la renovació del nom de l'estadi de Son Moix, per tal de donar continuïtat a la denominació que va adquirir el 2020 –Visit Mallorca Estadi. Segons Apesteguia, "arran de la convocatòria", aquest dilluns els consellers varen conèixer la decisió de la institució insular.

stats