Política 18/11/2023

Més per Menorca s'ofereix per donar estabilitat al PP en el Consell

Josep Juaneda creu que les qüestions transcendentals pels menorquins requereixen una negociació seriosa

Iván Martín
1 min
Josep Juaneda, portaveu de Més per Menorca en el Consell.

MAÓLa formació política Més per Menorca s'ha ofert al PP per donar estabilitat en el govern del Consell de Menorca, després de la destitució de la consellera de Vox, Maite de Medrano, i que els populars hagin quedat en minoria.

Els sobiranistes recorden que el pacte del PP amb Vox "fou forçat i imposat des de Mallorca, i que mai hauria d'haver-se acceptat". Els menorquinistes afirmen que estan oberts al diàleg, igual que abans de la investidura del president de la institució, Adolfo Vilafranca. Així i tot, recorden que la setmana passada demanaren una reunió amb el president i aquest "no tingué ni la consideració de contestar".

El portaveu de Més, Josep Juaneda, creu que les qüestions transcendentals pels menorquins requereixen una negociació seriosa, com l'aprovació dels pressupostos, el desenvolupament de la Reserva de Biosfera, l'aplicació del Pla Territorial Insular (PTI), recentment aprovat, o inversions importants.

Mentre que a Capdepera, MÉS per Mallorca va voler expulsar els seus regidors que pretenien pactar amb el PP, a Menorca l'escenari és diferent, ja que no es planteja en cap moment l'opció de governar. De tota manera, l'ajuntament del Mercadal és gestionat pel PP i l'Entesa, agrupació d'electors majoritàriament formada per membres de Més.

stats