Política 19/04/2023

Més per Menorca proposa un obrador de transformació de productes del camp

El candidat al Consell de Menorca, Bep Juaneda, considera que aquesta acció permetrà diversificar l'economia menorquina

Iván Martín
1 min
Noemí Garcia i Bep Juaneda, segona i primer a la llista de Més al Consell de Menorca.

MAÓLa proximitat de les eleccions de maig fa que els partits polítics engeguin la maquinària de presentacions de propostes amb les quals es pretén millorar la qualitat de vida dels ciutadans. En aquest sentit, Més per Menorca ha fet públic un projecte que consisteix a crear un obrador, és a dir, un taller artesanal de transformació alimentària, amb l'objectiu de donar sortida als productes del camp.

El candidat dels sobiranistes al Consell de Menorca, Bep Juaneda, considera que aquesta acció permetrà diversificar l'economia menorquina, un dels principals reptes que hi ha damunt la taula: "És necessari que determinats sectors de l'economia insular prenguin més força i es converteixin en estratègics. A més del sector de les noves tecnologies o el cultural, l'agroalimentari està cridat a ser fonamental per la diversificació econòmica. I afegeix: "El camp de Menorca, a més de ser el sector que gestiona el paisatge, és sobretot qui produeix aliments de qualitat i en el qual treballen moltes persones d'una manera molt sacrificada cuidant la terra".

D'altra banda, Més ha recordat que la llei Reserva de la Biosfera obliga les administracions públiques a impulsar la indústria de transformació agroalimentària a Menorca: "Garanteix un finançament per a determinades polítiques, i si lideram el Consell crearem un obrador col·lectiu, adquirint un equipament que concentri les característiques propícies per fomentar la col·laboració publicoprivada". Amb aquesta proposta, els econacionalistes entenen que es donarà sortida als excedents alimentaris, es contribuirà a mantenir l'essència de la gastronomia local i permetrà transformar aliments per dotar-los d'un valor afegit.

stats