Política 08/11/2023

Més per Menorca demana una reunió urgent amb Vilafranca per la inacció d'Habitatge

El Govern aterra a Menorca per explicar el Decret llei de mesures urgents d'accés a l'habitatge

Iván Martín
2 min
Marta Vidal, consellera d'Habitatge del Govern Balear, a Menorca.

MAÓLa formació política Més per Menorca ha demanat una reunió urgent amb el president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, per demanar explicacions per la inacció del Departament d'Habitatge de la institució, que ha estat el centre mediàtic aquests últims dies per la crisi oberta per la consellera de Vox, Maite de Medrano, en la seva intenció de destituir l'actual director insular.

Els econacionalistes consideren que aquestes discrepàncies internes entre Vox i el PP posen de manifest la situació de descontrol en què es troba la Conselleria. "Primer, per l'absoluta paràlisi de la gestió i, segon, per la desaparició de la consellera i el director responsables. Tot això, en un departament que reuneix una de les majors preocupacions dels menorquins: l'habitatge", ha destacat el portaveu Josep Juaneda.

L'objectiu d'aquesta reunió és conèixer de primera mà en quina situació es troba el Departament d'Habitatge, Agenda Urbana, Innovació i Ocupació, i que el president Vilafranca expliqui què pensa fer per tornar a la normalitat una de les conselleries més importants de la institució insular. Juaneda considera imprescindible que el president "lideri i solucioni immediatament aquesta situació". "És rellevant generar espais de diàleg entre l'equip de govern i l'oposició per explicar la situació en què es troba la principal institució de l'illa", ha afegit Juaneda.

Precisament, la consellera d'Habitatge del Govern balear, Marta Vidal, s'ha reunit aquest dimecres amb representants del Consell de Menorca i dels ajuntaments de l'illa a la seu de la institució, i posteriorment amb diversos col·legis professionals a la seu del Col·legi Oficial d'Arquitectes, per tractar el Decret llei de mesures urgents per facilitar l'accés a l'habitatge, dins de la ronda de trobades informatives a totes les illes per facilitar el desplegament i l'efectivitat de les mesures, enfocades en la creació del nou habitatge de preu limitat i també a afavorir la construcció de més habitatge de protecció pública a les àrees urbanes dels municipis.

Amb aquesta jornada de reunions a Menorca, la Conselleria ha avançat en el desplegament de les mesures i ha continuat amb la ronda de trobades que va iniciar l'estiu passat per treballar en l'elaboració del decret llei i que ha prosseguit les darreres setmanes amb noves reunions amb els ajuntaments de les Illes a través de la FELIB i amb altres de caràcter més tècnic tant amb les diverses administracions públiques com amb col·legis professionals i altres entitats, per tal d'ajudar a resoldre dubtes i a facilitar una correcta aplicació i contribuir a l'efectivitat de les noves mesures en matèria d'habitatge.

stats