Política 20/04/2023

Més per Menorca demana al govern espanyol la gratuïtat de l'acompanyament a menors

Mentre no prestin el servei de manera gratuïta, les aerolínies estan obligades a aplicar el descompte de resident

Iván Martín
1 min
Josep Juaneda és el candidat de Més per Menorca al Consell.

MAÓMés per Menorca sol·licitarà al Congrés dels Diputats, a través del grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya, la modificació de la normativa que regula l'Obligació de Servei Públic (OSP) a les rutes entre illes, amb l'objectiu d'aconseguir la gratuïtat del servei d'acompanyament de menors. Amb aquesta mesura, les companyies aèries que operen la ruta estarien obligades a oferir el servei sense cobrar prestació econòmica a canvi.

La formació sobiranista exigirà al govern espanyol que, mentre les companyies no prestin el servei de manera gratuïta, totes les aerolínies estiguin obligades a aplicar el 75% del descompte de resident al cost del servei d'acompanyament de menors. De fet, recorden que el decret 1316/2001 estableix que el descompte és d'obligada aplicació en els serveis auxiliars que contracta el passatger.

La demanda de Més sorgeix després de les denúncies de diferents famílies menorquines amb pares separats que viuen en illes diferents i, en conseqüència, tenen fills menors d'edat que han de desplaçar-se pràcticament cada cap de setmana. Air Europa oferia el servei per un cost de cinc euros, tot i que d'ençà que la companyia va deixar d'operar la ruta amb Mallorca, solament es pot contractar el servei amb Iberia, amb un cost de 55 euros per trajecte i sense aplicar el descompte de resident. A aquest preu cal sumar-hi l'import del bitllet. A més, les freqüències de l'altra companyia, Uepfly, no s'adapten als horaris escolars dels menors.

stats