Política 30/08/2023

Més per Menorca assenyala el PP per atacar la llengua catalana quan governa

Recorden que la decisió d'eliminar el requisit del català a la sanitat no està sustentat per cap informe tècnic

Iván Martín
1 min
Josep Juaneda, portaveu de Més per Menorca en el Consell.

MAÓLa formació política Més per Menorca considera que la decisió del Govern balear d'eliminar el requisit del català perquè els professionals sanitaris puguin accedir a una plaça posa de manifest l'obsessió del PP per la llengua catalana.

El portaveu dels sobiranistes al Consell de Menorca, Josep Juaneda, ha assegurat que aquesta manera d'actuar no és sorprenent; "quan el PP toca poder, la primera víctima sempre és la llengua, és la seva obsessió". Ara bé, tot i no suposar cap gir de guió inesperat, els menorquinistes han volgut mostrar el seu frontal rebuig a aquesta decisió, que, com diu el diputat Josep Castells, portaveu al Parlament, "no està sustentada en cap informe tècnic que avali que amb aquesta acció es posarà solució a la manca de personal. El que cerquen és convertir la llengua catalana, pròpia de les Balears, en una llengua de segona divisió".

Per aquest motiu, els econacionalistes consideren que el fet que les Balears no siguin una destinació atractiva per al personal sanitari no és degut al requisit de tenir una titulació bàsica de català, sinó a les dificultats que es troben les persones per mantenir un nivell de vida digne a l'Arxipèlag, com l'encariment dels preus i, sobretot, la falta d'habitatge assequible.

stats