Política 13/01/2023

MÉS per Mallorca vol que les persones jurídiques i les societats no puguin ser titulars d'habitatges

La formació ecosobiranista també vol prohibir la venda dels nous HPO per tal de frenar l'especulació a través d'aquests immobles

ARA Balears
2 min
Habitatges de Palma.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha presentat aquest divendres les propostes en matèria d'habitatge incloses dins el seu programa electoral per a la pròxima legislatura. La formació ecosobiranista aposta perquè les persones jurídiques, així com les societats, no puguin ser titulars d'habitatges. En aquest sentit, Apesteguia ha apuntat que els habitatges han de ser per viure-hi i no per especular-hi.

"Defensam i condicionarem els futurs pactes a les Balears al fet que hi hagi un compromís de les institucions estatals de dur a terme les modificacions que siguin necessàries perquè els habitatges siguin propietat de persones que tinguin la voluntat de viure-hi", ha exposat el coordinador de MÉS.

El líder del partit ecosobiranista també ha anunciat que prohibirà la venda dels nous Habitatges de Protecció Oficial (HPO), ja que, segons ha assegurat, la seva finalitat és un servei i no un bé per especular-hi o lucrar-se'n.

Apesteguia ha dit que exigirà a l'Estat que estableixi un salari mínim illenc que permeti completar les diferències entre el cost de vida de les Balears i altres indrets d'Espanya. En aquest sentit, ha afirmat que treballaran per l'establiment d'un sou mínim interprofessional (SMI) superior al 60% del salari mitjà.

Per part seva, la número 2 de la candidatura de MÉS al Parlament, Maria Ramon, ha assegurat que a Mallorca no hi ha un problema de falta d'habitatge perquè n'hi ha molts de buits i, a més, hi ha sòl urbà disponible. Ramon ha destacat que les Balears són el territori de l'Estat on s'ha de destinar més sou a l'habitatge. En aquest sentit, ha recordat que, de mitjana, un mallorquí ha de destinar 16,4 anys del seu sou íntegre per comprar un habitatge, mentre que, per exemple, un habitant de la Rioja només n'hi ha de destinar 4,6.

stats