Política 09/11/2020

MÉS per Mallorca reclama que les inversions estatals augmentin 211 milions euros

Els ecosobinaristes exigeixen que es compleixi el REB i que les Balears estiguin a la mitjana

Maria Llull
1 min
El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat

PalmaMÉS per Mallorca ha preparat 39 esmenes als pressupostos generals de l'Estat amb la intenció de reclamar que les inversions a les Balears augmentin 211,8 milions d'euros. A més de presentar altres esmenes a través d'Esquerra i Compromís, els ecosobiranistes han treballat iniciatives que "fan referència, sobretot, a l'aplicació del REB", segons ha comentat el portaveu de MÉS al Parlament, Miquel Ensenyat.

"Les esmenes són per forçar-ne l'aplicació en diferents capítols. El més important és el que fa referència a la mitjana d'inversions, de 154,8 milions d'euros", ha explicat Ensenyat. El portaveu ecosobiranista ha recordat que la Constitució espanyola "reconeix el fet insular per a un equilibri econòmic adequat i just" i ha criticat que el REB s'hagi incomplert en els primers pressupostos que es tiren endavant després de l'aprovació.

Altres esmenes reclamen que es garanteixi el reconeixement del transport públic de viatgers com a servei públic essencial –aquesta mesura també està inclosa en el REB–, una partida de 20 milions d'euros per fer inversió en transport terrestre i una altra de 30 milions d'euros per a projectes d'inserció laboral i atenció a aturats. També es demana el tren de Llevant fins a Artà i una partida de set milions d'euros per a transport de residus.

stats