Consell de Mallorca
Política 17/08/2022

MÉS exigeix a Cladera revocar l'acord amb el Mallorca i destinar el patrocini als clubs illencs

"La lleialtat no es pot confondre amb la submissió", assenyalen els ecosobiranistes en una carta enviada a la presidenta del Consell

2 min
Jaume Alzamora i Bel Busquets

PalmaA través d'una carta firmada pel secretari general de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, i la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i enviada a la presidenta de la institució, Catalina Cladera, els ecosobiranistes han confirmat la seva assistència a la reunió convocada per a aquest dijous, després que Cladera s'absentàs ahir de la trobada per analitzar el patrocini del Reial Mallorca que ha enfurismat els dos socis minoritaris.

MÉS ha reiterat la seva exigència de revocar l'acord a què s'havia arribat amb l'equip esportiu, que va tirar endavant gràcies als vots de tota l'oposició, i destinar la partida d'1,8 milions d'euros a "la promoció de l'esport escolar i als diferents clubs i esportistes de Mallorca". "En aquest sentit, segur que podrem arribar a una entesa", afirma el partit.

Els ecosobiranistes es mostren molt crítics amb el tarannà de Cladera al llarg d'aquests dies pel polèmic patrocini del Reial Mallorca. "Hem mantingut vigent la nostra aliança des de l'inici de la legislatura. La lleialtat, però, no es pot confondre amb la submissió", assenyala la formació en la carta enviada a Cladera.

Cal recordar que fa una setmana es va aprovar que l'estadi del Mallorca renovàs el nom de Visit Mallorca Estadi gràcies a l'acord de patrocini firmat entre el club i el Consell , tot i els vots en contra de part dels socis de Govern. Aquesta iniciativa de patrocini impulsada per la Fundació Mallorca Turisme ascendeix a 1,5 milions d'euros (sense IVA) i hi també participen el Govern i l'Ajuntament de Palma, que fan una aportació de 500.000 euros i 250.000 euros, respectivament, sobre la quantitat total.

Aquest acord ha provocat una gran polèmica. En aquest sentit, l'absència de la presidenta Cladera de la reunió entre els tres partits que governen el Consell per tractar el patrocini de l'estadi del Reial Mallorca va provocar l'abandonament de la trobada per part dels dos socis minoritaris, MÉS per Mallorca i Unides Podem. Cladera va reaccionar a l'empipament dels dos socis de govern, i va convocar per a aquest dijous les dues vicepresidentes de la institució –Aurora Ribot (Podem) i Bel Busquets (MÉS)– "i qui considerin oportú de les seves formacions" per abordar l'acord de patrocini de l'estadi.

stats