Consell
Política 10/08/2022

El Consell firma el canvi de nom de l'estadi del Reial Mallorca trencant la unitat del Pacte

El PSOE ha tingut el suport del PP, però no de MÉS i Podem

2 min
Estadi de Son Moix.

PalmaL'estadi del RCE Mallorca renova el nom de Visit Mallorca Estadi gràcies a l'acord de patrocini firmat entre l'equip i el Consell, tot i els vots en contra de part dels socis de Govern. Aquesta acord de patrocini impulsat per la Fundació Mallorca Turisme ascendeix a 1,5 milions d’euros (sense IVA) i en el qual també participen el Govern i l’Ajuntament de Palma, que hi fan una aportació de 500.000 euros i 250.000 euros, respectivament, sobre la quantitat total.

"És un bon acord per a Mallorca i una oportunitat que ens permet aprofitar l'altaveu que implica tenir un equip de Primera Divisió que genera un impacte diferencial sobre altres destinacions turístiques, i emprar un esport d'alt nivell com és el futbol com a canal per explicar que volem treballar per un turisme esportiu, de qualitat, desestacionalitzador, més enllà del sol i platja centrat en els mesos d'estiu", ha expressat el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra. L'illa continuarà una temporada més, la del 2022-2023, lligada al turisme esportiu i a les competicions d'alt nivell amb accions de promoció i publicitat tant per al mercat espanyol com a l'internacional.

Accions publicitàries

A part de vincular el nom de l'illa a l'estadi, el club vermell es compromet a difondre imatges de Mallorca durant sis minuts al LED perimetral a tots els partits disputats a l'estadi durant la Lliga i la Copa del Rei, així com incloure el logotip de la marca turística Mallorca als fons de patrocinadors a les entrevistes. També, es posarà una lona d'11 metres per 10 metres amb l'eslògan promocional de la marca Mallorca perquè es vegi per televisió, s'enllaçarà la web de Turisme Mallorca a les xarxes socials del RCE Mallorca, i s'elegiran persones de renom relacionades amb el club perquè promocionin l'illa.

Pugna al Pacte

El PSOE, qui té la Conselleria Insular de Turisme i el Patronat de la Fundació Mallorca Turisme, ha aprovat l'acord amb els vots a favor del PP, però amb els vots en contra de MÉS i Podem, els altres dos partits del Pacte. Tant el conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora (MÉS), com la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot (Podem), varen denunciar per xarxes la decisió presa pel Departament insular de Transició, Turisme i Esports, en mans del PSOE. Ambdós partits varen argumentar que aquest acord va en detriment del model de turisme sostenible i a favor de la massificació.

stats