Política 25/12/2021

MÉS diu que no es conforma amb la reforma laboral pactada pel PSOE i Podem amb els sindicats i la patronal

Apesteguia demana "anar molt més enllà" en la recuperació dels drets dels treballadors

ARA Balears
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha assegurat que "no es conformar" amb la reforma laboral pactada pel PSOE i Unides Podem amb els sindicats (CCOO i UGT) i la patronal (CEOE) i ha demanat "anar molt més enllà" en la recuperació dels drets dels treballadors.

Apesteguia ha expressat a Twitter que "cal valorar positivament que es recuperi la prevalença del conveni col·lectiu per sobre del conveni d'empresa si aquest empitjora les condicions laborals, o que es recuperi la ultraactivitat (és a dir, que els convenis es renovin automàticament fins que se'n pacti un de nou)".

No obstant això, ha opinat que "és un greu error no abordar la desestatalització de la negociació col·lectiva: la realitat social i del treball no és igual a les Balears que a Galícia, a Andalusia que al País Basc. No té sentit tractar igual allò que és diferent. Volem un marc laboral propi".

"Pel que fa a les condicions d'acomiadament improcedent, cal recuperar el control de l'autoritat laboral als ERO, o la indemnització de 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats (en lloc dels 33 dies amb un màxim de 24 mensualitats imposats actualment)", ha afegit el líder de MÉS. Apesteguia ha exposat que "si parlam de les condicions laborals imposades de part (per posar alguns exemples: la mobilitat geogràfica, la distribució irregular de la jornada, l'assumpció de funcions impròpies...), cal recuperar els controls, les limitacions i la normativa garantista prèvia".

Per tot això, ha dit, "que no ens esperin a la festa de la renúncia. Per molta música que facin sonar, la realitat és evident i diu que queda molta feina a fer. En la seva tramitació al Congrés es pot optar per tirar endavant aquest acord amb el PP o ser valents amb el bloc d'investidura".

stats