Política 14/01/2021

MÉS reclama que les Balears gestionin l'Ingrés Mínim Vital

El partit ecosobiranista lamenta la "inoperància i ineficiència" del govern espanyol perquè aquesta ajuda arribi a les famílies de les Illes

Ara Balears
1 min
El coordinador de MÉS, Antoni Noguera. / MÉS

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha lamentat aquest dijous la "inoperància i ineficiència" del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, per aconseguir que l'Ingrés Mínim Vital arribi a les famílies de les Illes. En aquest sentit, Noguera ha reclamat el traspàs de la gestió a la Conselleria d'Afers Socials i Esports perquè "permetria agilitzar els tràmits de totes aquelles persones que estan en situació o risc de vulnerabilitat".

El coordinador ecosobiranista sustenta la petició que la Conselleria "ja té molta més experiència que la Seguretat Social, ja que fa anys que gestiona la Renda Social Garantida i les pensions no contributives, i és, a més, tot un referent a escala estatal".

Segons Noguera, amb la cessió de la gestió "aconseguirem agilitzar els tràmits" i assenyala que ara, quan se sol·licita l'Ingrés Mínim Vital passen mesos fins que s'emet una resolució i no és fins que el govern espanyol la denega que es pot sol·licitar la Renda Social Garantida.

Per tot això, MÉS demana a l'Estat flexibilitzar els criteris i tenir en compte les situacions de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda a l'hora d'accedir a l'Ingrés Mínim Vital. Aquesta petició també ha estat plantejada per la mateixa consellera Santiago, qui, fins i tot fa unes setmanes, va enviar una carta al ministre en aquest mateix sentit, segons explica la formació ecosobiranista.

stats