Política 08/03/2022

Medi Ambient licitarà les obres de la depuradora de sa Pobla el 2022

Fa gairebé cinc anys que l’Ajuntament va comprar els terrenys per fer l’ampliació

ARA Balears
1 min
Una depuradora en una imatge d'arxiu.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assegurat aquest dimarts que les obres d'ampliació de la depuradora de sa Pobla es licitaran enguany, si bé ja fa gairebé cinc anys que l’Ajuntament va comprar els terrenys. Ho ha indicat durant el ple del Parlament, després de ser demanat per l'estat actual del projecte.

El 2017, l'Ajuntament de sa Pobla va comprar la parcel·la per poder fer aquesta ampliació, amb la intenció que la finançàs el Govern. No obstant això, Mir ha remarcat que la seva Conselleria no va disposar d'aquest espai fins a final del 2019. "Un projecte d'aquesta magnitud no es fa d'un dia per l'altre, necessita una tramitació adient i garantista", ha manifestat el conseller.

L'ampliació d'aquesta depuradora té la finalitat de solucionar la mescla d'aigües pluvials i fecals, un problema tècnic que s'ha agreujat a causa de l'augment de la població del municipi. Segons va indicar l'equip de govern quan va comprar aquests terrenys per uns 185.000 euros, l'increment demogràfic i de la població flotant fa créixer el cabal de residuals per sobre de la capacitat de la depuradora.

stats