Política 11/12/2020

Maó disposarà d'un pressupost de 42,7 milions per combatre el coronavirus

Benestar Social i Atenció a la Ciutadania en tindrà 6,5

Ivan Martín
2 min
El batle de Maó, Hèctor Pons, ha detallat el pressupost presentat per l'any 2021.

MaóL’Ajuntament de Maó ha presentat un pressupost de 42,7 milions d’euros per al 2021, un 9,5% més respecte del de l’any anterior. El Consistori pretén amb aquesta xifra combatre els efectes de la crisi social i econòmica derivada de la covid-19. Per aquest motiu, reforça l’àrea de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania amb 6,5 milions d’euros (+6,2%). A més, la institució mantindrà les inversions de millora del municipi amb una partida de 6,6 milions (+30%), amb el repte de dinamitzar l’economia local. El Consistori no incrementarà els impostos, tot i la previsió de davallada d’ingressos.

En l’àmbit econòmic, l'Ajuntament continuarà impulsant el Pla de xoc per la reactivació de la ciutat. En aquest sentit, a banda de les inversions, s’executarà un pla estratègic per l’ocupació dotat amb 54.091 euros; l’impuls i gestió de nous projectes de formació amb 179.456 euros, així com una nova línia d’ajudes als establiments de Maó amb 200.000 euros. D’altra banda, l’àrea de Medi Ambient tindrà un pressupost de 6,5 milions d’euros. La partida més elevada, d'uns 2,8 milions, es destinarà a la recollida de residus urbans porta per porta.

El pressupost de Maó també inclou 1,3 milions d’euros per a l’adquisició d’edificis i terrenys, a fi de reduir les taxes de lloguer que paga actualment el Consistori i que superen els 280.000 euros anuals. La institució preveu una operació de crèdit d’un màxim de 6 milions d’euros i la previsió d’ingressos a partir del mes d’abril se situa en un mínim d’1,5 milions d’euros del superàvit de 2019. El batle, Hèctor Pons, s’ha mostrat satisfet pels nombres presentats. “Són expansius, no incrementem els impostos i tenim clares les prioritats: estimular l’economia, garantir els serveis a la ciutadania i donar resposta a la demanda social, sense oblidar les actuacions a mitjan i llarg termini”.

stats