Política 29/09/2014

Euskadi aconsegueix "salvaguardar" les seves competències sobre l'euskera a l'escola

Madrid i Vitòria arriben a un acord per esquivar alguns dels punts més controvertits de la Lomce

Efe
1 min
El lehendakari, Iñigo Urkullu, durant la celebració de la festa del PNB aquest diumenge. EFE

MadridEl govern espanyol i el basc han tancat un acord "parcial" sobre l'aplicació de la llei orgànica per a la millora educativa (Lomce) que "salvaguarda" la capacitat del País Basc per determinar l'aprenentatge de l'euskera a les aules i garanteix el paper "rellevant "dels consells escolars a Euskadi.

L'acord bilateral apareix publicat avui dilluns als butlletins oficials d'Euskadi i l'Estat i ha estat signat pel conseller basc d'Administració Pública i Justícia, Josu Erkoreka, i el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, segons ha informat avui l'executiu basc.

El govern que dirigeix Iñigo Urkullu manté, però, el recurs que té interposat davant el Tribunal Constitucional contra la resta de la reforma educativa, ja que manté el seu "rebuig frontal" a aquesta llei.

L'executiu basc considera "molt important" que el govern espanyol reconegui explícitament la capacitat d'Euskadi per determinar l'aprenentatge de l'euskera a les aules, així com per establir la relació entre els consells escolars i les direccions dels centres educatius.

stats