Consell de Mallorca
Política 14/03/2024

L'informe del Consell no detecta irregularitats en la gestió de Bonet a Hisenda

La institució insular destaca que l'exconsellera està investigada per fets aliens a la gestió de recursos públics

ARA Balears
2 min
L'exconsellera d'Hisenda i Funció Pública, Pilar Bonet

PalmaL'informe provisional que va encarregar el Consell de Mallorca sobre el control financer del Departament d'Hisenda i Funció Pública no ha detectat irregularitats en la gestió de l'exconsellera Pilar Bonet. La institució insular va encarregar aquesta avaluació de les polítiques entre l'11 de juliol de 2023 i el 8 de febrer de 2024 després que Bonet es veiés forçada a dimitir per la seva presumpta implicació en un desfalc quan treballava en una empresa de handling privada

N'han informat el seu substitut en el càrrec, Rafel Bosch, i la interventora general en el ple d'aquest dijous, com assenyala Europa Press. Bosch ha defensat que amb aquest document s'elimina "qualsevol sospita", encara que s'han detectat "algunes incidències no atribuïbles a l'exconsellera". Encara no ha explicat quines són aquestes "petites irregularitats": una vegada es faci i també s'hagin formulat al·legacions, en uns 15 dies hàbils, el document passarà a ser definitiu.

En paral·lel, el departament d'intervenció ha conclòs que no és necessari examinar els comptes durant la gestió de Bonet mitjançant una auditoria externa, i ha recordat que la Sindicatura de Comptes és l'òrgan al qual correspon fiscalitzar externament l'activitat econòmica, financera i comptable del Consell cada any. El president del Consell, Llorenç Galmés, ha destacat la "transparència i rapidesa" en l'elaboració de l'informe: "Ha quedat demostrat que les acusacions a Bonet no tenen res a veure amb la gestió que va fer a la institució. El conseller del PSIB Javier de Juan ha retret, no obstant això, a l'equip de govern que "s'amagui rere els tècnics per no donar explicacions". "Els tècnics estan bé per una cosa i per l'altra, no", ha dit en referència al fet que el procés de canvi de data de la Diada de Mallorca ha disposat d'informes externs.

L'Ajuntament de Llucmajor, per la seva banda, també va anunciar que sol·licitarà una revisió dels contractes gestionats per Bonet durant la seva etapa com a regidora de Recursos Humans, Hisenda i Contractació, la passada legislatura.

stats