Política 25/05/2023

Per a la Junta Electoral, Maó encara és Maó-Mahón

L'òrgan que vetlla per la transparència del procés desestima el recurs i es nega a reimprimir o suspendre les eleccions

ARA Balears
1 min
Paperetes amb el topònim incorrecte de Maó-Mahón.

PALMALa Junta Electoral ha desestimat la sol·licitud d'un ciutadà de reimprimir les paperetes o suspendre les eleccions a l'illa per aparèixer el topònim Maó-Mahón.

La versió de la junta és que quan es va detectar l'errada, el procés d'impressió estava avançat i el marge de rectificació era molt just, per tal de no posar en risc el vot per correu. A més, consideren que malgrat l'errada, aquesta no dona peu a la confusió a l'hora de votar en el municipi en qüestió. Tot apunta que el sistema informàtic del Ministeri de l'Interior no tindria actualitzat el canvi de topònim, oficial en la seva versió catalana Maó des de fa un parell d'anys.

El conseller insular de Cultura i candidat al Parlament per Més per Menorca, Miquel Maria, entén "perfectament" la indignació del ciutadà que ha denunciat els fets. Considera que l'errada és "imperdonable" i va més enllà: "La recuperació de Maó com a topònim oficial va ser publicada al BOE el 30 de desembre de 2021, i que en tot aquest temps no hagin canviat la denominació de la ciutat en els seus documents demostra la falta de rigor i la poca sensibilitat cap a allò que decidim els menorquins". Maria ha afegit que aquesta desconsideració no és nova envers el caràcter plurinacional i plurilingüístic de l'Estat: "Desgraciadament, és una constant".

Així, les eleccions no se suspendran a Menorca, una decisió que celebra Maria: "no creiem que fos cap bona solució ajornar les eleccions per aquesta errada que s'ha produït. S'ha de lamentar, cal expressar la nostra disconformitat, però les eleccions s'han de celebrar diumenge".

stats