Política 03/04/2019

José Ramón Bauzá, número cinc a la llista de Ciutadans a les europees

L'expresident va anunciar que deixava el PP per dedicar-se a la seva farmàcia i a la societat civil, però només ha tardat dos mesos a tornar a la política

Ara Balears
2 min
José Ramón Bauzá, número 4  la llista de Cs a les europees

PalmaL'expresident del Govern i expresident del PP a les Balears, José Ramón Bauzá, anirà a les llistes de Ciutadans per a les eleccions europees com a número cinc. El president de la formació, Albert Rivera, ho ha fet públic en un berenar informatiu organitzat per l'agència de notícies Europa Press. Fonts de l'equip autonòmic del partit ho han confirmat a l'ARA Balears. Cal recordar que, tal com va publicar aquest diari, Bauzá és el senador de les Balears que ha fet menys feina aquesta legislatura.

La candidatura de Ciutadans al Parlament Europeu, les eleccions del qual seran el proper 26 de maig, juntament amb les autonòmiques i les municipals, l'encapçalarà Luis Garicano, el responsable econòmic de la formació. La notícia arriba després que l'exdiputada socialista Soraya Rodríguez també anunciàs que aniria a la mateixes llista.

Dos mesos a la farmàcia

L'expresident Bauzá renuncià a l'acta de senador pel PP el mes de gener i ja llavors es començà a parlar d'una possible incorporació a un altre partit. Malgrat els comentaris, l'exsenador deixà clar a la seva carta pública de renúncia al PP que es volia dedicar a la seva farmàcia. "Crec que ha arribat l'hora de fer una passa a un costat, renunciar a la meva acta de senador i continuar defensant el mateix des de la societat civil, en qualitat de ciutadà que es guanya honradament la vida com a farmacèutic a Mallorca", va dir a la missiva. Aquesta voluntat de ser un ciutadà com els altres ha durat dos mesos: això és el que ha trigat a tornar-se a implicar en la primera línia política, aquest pic a les llistes europees de Ciutadans

El líder de Ciutadans a les Balears, Xavier Pericay, va rebutjar la idea d'incorporar Bauzá a les seves files. Tot i així, a principi de març, Rivera va anunciar el fitxatge de l'expresident, encara que d'entrada es va fer públic que tan sols era assessor de Ciutadans en matèries de defensa de la constitució i discriminació lingüística. La direcció del partit taronja a les Balears continua sense veure amb bons ulls la incorporació de l'expresident a les llistes europees. Com a mínim això es desprèn de les paraules del dirigent del partit a la comunitat, Xavier Pericay, que ha dit que respecta la decisió però alhora ha afegit que la presència de Bauzá "no contamina el valor de la resta de la llista, que està formada per gent molt valuosa".

Formació militar a Cadis

Les reaccions de José Ramón Bauzá sobre la seva inclusió a la llista de Ciutadans s'hauran de fer esperar, perquè l'expresident és a Cadis rebent formació militar. Just aquest dimarts, el dia abans que es fes públic que anava a la llista de Ciutadans a les eleccions Europees, Bauzá va comunicar per Twitter que s'incorporava com a reservista voluntari a l'exèrcit espanyol. L'expresident va afegir que durant quinze dies no podria fer declaracions polítics per la xarxa social i va afegir que quan havia acabat la carrera de Farmàcia havia volgut servir a l'exèrcit com a farmacèutic militar i que hi havia opositat però que després ho va deixar estar per dedicar-se a la política. "Al final vaig acabar servint el país des de la política i no des de les forces armades, però sempre vaig tenir aquesta espina", va piular.

stats