Política 03/04/2019

Xavier Pericay: "Bauzá no contamina el valor de la resta de la llista"

"Ciutadans deu saber què fa", ha estat la lacònica reacció del candidat del PP a la batlia de Palma, Mateu Isern, a la inclusió de l'exsenador a la llista de les europees

Maria Llull
2 min
Imatge d'arxiu de Xavier Pericay, líder de Ciutadans a les Balears.

PalmaEl líder de Ciutadans a les Illes Balears, Xavier Pericay, ha valorat aquest dimecres la incorporació de José Ramón Bauzá a la candidatura del partit taronja per a les eleccions europees com a número cinc, i ha indicat que la seva presència "no contamina el valor de la resta de la llista, que està formada per gent molt valuosa".

Pericay ha aclarit que es tracta d'"una decisió de la presidència del partit" i ha subratllat que ell la respecta. "Només faltaria", ha dit. Malgrat això, ha volgut destacar que, tal com ell va assenyalar, "Bauzá no ha entrat a cap llista a les Balears". També ha explicat que la inclusió de l'exsenador a la llista de les europees "no és en representació de les Balears".

De fet, Pericay va assegurar en diverses ocasions que la presència de Bauzá a les llistes de les Balears era incompatible amb el seu propi càrrec. El polític illenc no es va oposar al fitxatge de l'expresident per part del seu partit, sempre que fos lluny de la política balear.

"No s'ha consultat cap comunitat ni se'ns han demanat propostes", ha continuat Pericay. "S'han triat persones per la seva idoneïtat", ha continuat. Sobre el paper de Bauzá a Brussel·les, el líder balear ha dit que no sap "quina feina farà".

Menys contundent s'ha mostrat el candidat del PP a la batlia de Palma, Mateu Isern. "Ciutadans deu saber què fa", ha estat la seva lacònica reacció aquest dimecres.

Joan Mesquida no opina

El cap de llista de Ciutadans al Congrés per les Balears, Joan Mesquida, no ha volgut fer valoracions sobre la presència de José Ramón Bauzá a la llista de les eleccions europees com a número cinc. "No en faré cap comentari perquè estam absolutament centrats a dissenyar propostes", ha comentat en roda de premsa aquest dimecres.

Mesquida també ha volgut aclarir que ell no és "membre del partit", i ha manifestat el seu "respecte per la decisió" d'Albert Rivera d'incorporar Bauzá. Sobre la possibilitat que la presència de Bauzá a la candidatura pugui llevar vots al partit taronja a les europees, l'exsocialista ha considerat que "res no interferirà en els resultats si ens centram en la nostra energia".

stats