Política 13/06/2023

Jorge Campos, sobre el pacte PP-Vox al País Valencià: "És el camí a seguir"

A hores d'ara, l'extrema dreta i els populars no han reunit la taula de negociació per arribar a un acord per investir Prohens

2 min
El portaveu de Vox, Jorge Campos

Palma"Un altre govern autonòmic de coalició. És el camí a seguir. És el mandat democràtic dels votants". Aquestes han estat les paraules del candidat de Vox al Parlament balear, Jorge Campos, després de conèixer-se el pacte entre l'extrema dreta i el PP del País Valencià per governar a la Comunitat els pròxims quatre anys. Després de Castella i Lleó, és la segona autonomia que tindrà una coalició d'aquestes característiques, amb Vox presidint les Corts Valencianes.

Les posicions entre el PP i Vox es troben a hores d'ara enrocades. Marga Prohens ha assegurat per activa i passiva que "només" governarà en solitari, mentre que l'extrema dreta reitera que vol seguir el model de Castella i Lleó, és a dir, entrar a l'Executiu. Val a dir, però, que al País Valencià el PP sumava menys escons que l'esquerra (PSOE i Compromís), mentre que a les Balears els 26 diputats populars superen els 25 de PSIB i MÉS. Per tant, Prohens és l'única candidata viable a presidir el Govern.

Després que el passat 5 de juny el PP rebés tots els partits amb representació a les Illes per demanar l'abstenció a la sessió d'investidura, els populars i l'extrema dreta van instar-se a reunir-se per iniciar les negociacions. Fins i tot, la direcció estatal de Vox va enviar una negociadora des de Madrid per portar la batuta. L'absència de Prohens en aquesta primera reunió va fer que Vox deixàs plantat el PP. Per ara, ni tan sols hi ha una nova data per a la trobada, tenint en compte que Prohens volia arribar a la constitució del Parlament amb tot fermat. En declaracions recollides per Europa Press, Vox espera que entre aquest dimecres i dijous hi pugui haver un nou contacte.

stats