Política 08/06/2023

Joana Barceló serà la candidata de l'esquerra menorquina al Senat

El PSOE l'ha proposat i Més per Menorca i Esquerra hi han donat el seu consentiment

Iván Martín
1 min
Joana Barceló serà la candidata de consens.

MAÓL'expresidenta del Consell de Menorca entre 1999 i 2008, Joana Barceló, serà la candidata de les formacions d'esquerres de l'illa al Senat, segons han assegurat fonts properes a la negociació per l'elecció de la ciutadellenca per la Cambra Alta.

Aquest és el resultat de les reunions que s'han produït a tres bandes entre el PSOE, Més per Menorca i Esquerra de Menorca. Els socialistes havien de proposar el candidat o candidata i la resta de partits ratificar-ho. Finalment, s'han decantat per Joana Barceló, decisió que ha estat rebuda amb bons ulls per Més per Menorca, mentre que Esquerra de Menorca també ha expressat la seva satisfacció.

Barceló ha estat un referent a les files del PSOE Menorca, tot i que també s'ha mostrat pròxima a moviments econacionalistes del PSM i Més. A banda de la seva faceta com a presidenta del Consell, fou consellera de Treball i Formació, a més de portaveu, del Govern balear. Llicenciada el 1983 en Història i Geografia, Joana Barceló impulsà el Camí de Cavalls i el Pla Territorial Insular (PTI).

stats