Política 28/10/2019

Jaume Font assegura que "és de bojos pagar a Hisenda un IVA que no has cobrat"

El Pi demana instar el govern espanyol a crear un "mecanisme" per ajornar l'IVA que una empresa no ha cobrat del seu client, com en el cas de Thomas Cook

Ara Balears
1 min
El líder d'El Pi, Jaume Font

PalmaEl Pi presentarà una moció a la taula del Parlament per demanar al Govern balear que insti el govern espanyol a crear un "mecanisme" que permeti ajornar –o no pagar– al Ministeri d'Hisenda l'IVA que una empresa no ha cobrat del seu client. "I no ho dic tan sols pel cas de la fallida de Thomas Cook", ha matisat aquest dilluns el líder del partit, Jaume Font, qui ha afirmat que "és de bojos pagar a Hisenda un IVA que no has cobrat".

El president d'El PI també ha anunciat que demanarà que l'Impost del Turisme Sostenible –ecotaxa– es redueixi a la meitat i que el 50% de la seva recaptació s'inverteixi en el municipi on es genera. A més, sol·licitarà que l'arribada de creuers al port de Palma sigui "escalonada".

La diputada del partit, Lina Pons, ha anunciat que en la sessió plenària del Parlament instarà la consellera de Salut, Patricia Gómez, a "no demorar ni un dia" la venda a les Balears dels últims medicaments que ha aprovat el Ministeri per combatre la fibrosi quística. Pons ha assenyalat que a les Illes hi ha unes 75 persones amb aquesta malaltia i que "unes 13" podrien estar a l'espera d'aquests medicaments.

stats