Política 15/08/2014

Alberto Garzón diu que Esquerra Unida podria pactar amb Podem però mai amb el PSOE

"No ens entra al cap anar a un procés de confluència amb el PSOE", assegura el diputat d'IU

Efe
1 min

BarcelonaAlberto Garzón, parlamentari d'Esquerra Unida encarregat de les connexions amb altres forces polítiques de cara a les pròximes eleccions, diu que podrien arribar a un acord electoral amb Podem però que descarta pactar amb els socialistes. El diputat andalús assegura en una entrevista amb Efe feta publica aquest divendres que "el PSOE ha sigut part del problema".

També considera que el partit socialista no ha reconegut les decisions errades que ha pres, com posar les institucions de l'Estat a mans de les grans empreses. "No crec que el PSOE sigui la solució per a aquest país", assegura.

Garzón diu que seuran a parlar amb diverses forces, no només amb Podem, però reconeix que els dos partits tenen molt en comú i comparteixen l'objectiu d'acabar amb el bipartidisme.

Segons una enquesta del Centre de Investigacions Sociològiques (CIS), si es celebressin eleccions generals actualment, IU perdria la tercera posició a favor de Podem. El diputat d'IU diu que això no suposa un problema sinó una esperança perquè veuen més a prop "la possibilitat de construir una societat nova que solucioni els problemes que preocupen la gent".

Garzón afegeix que IU és un instrument més per a aquesta transformació social per la seva trajectòria, però confessa que és necessari fer una mica d'autocrítica.

stats