Política 15/02/2021

Isabel Castro, nomenada directora general de Coordinació i Relacions amb el Parlament

Iago Negueruela compareix per primera vegada com a nou portaveu de l'Executiu

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en la seva primera roda de premsa com a portaveu del Govern

L'exconsellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro, ha estat nomenada directora general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat després de la remodelació que ha fusionat la seva antiga conselleria amb la de Presidència, amb Mercedes Garrido al capdavant. El nou portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha comparegut per primera vegada –i en català– i ha explicat les novetats que afecten part de l'estructura i alguns grans càrrecs després de la reunió de Consell de Govern d'aquest dilluns, i ha recordat que tres conselleries han modificat la seva denominació: Presidència, Funció Pública i Igualtat; Educació i Formació Professional, amb Martí March al càrrec, i Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, amb el vicepresident Juan Pedro Yllanes al capdavant.

Negueruela també ha explicat que algunes direccions generals canviaran de conselleria, però que es mantindran sense canvis quant als càrrecs. A la Conselleria de Transició energètica, Jesús Jurado ha estat nomenat secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, i Marina Crespí, directora general de Participació, Transparència i Voluntariat. A la Conselleria de Presidència, a més del nomenament de Castro, hi ha hagut el de Carmen Palomino com a directora general de Funció Pública (abans Funció Pública i Administracions) i el de Francesc Miralles com a director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local (abans només ho era de Cooperació Local).

Catalina Solivellas serà la directora general de Cultura dins la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura (deixa el càrrec de delegada de Presidència per a Cultura). Antònia Alomar serà la cap de gabinet d'aquesta conselleria. En la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Fernando Fernández ha estat nomenat director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Local. I l'exdirectora general d'Habitatge, Eduard Robsy, canvia a director general d'Habitatge i Arquitectura a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

stats