Política 01/03/2021

El Govern votarà en contra de la investigació de la vacunació dels alts càrrecs

El portaveu de Podem, Alejandro López, ha assegurat que quan s'hagi vacunat el 70% de la població balear es durà a terme una auditoria per garantir els protocols de vacunació

ARA Balears
1 min
Una sanitària amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus.

PalmaEls partits del Govern balear han acordat aquest dilluns que votaran en contra de la comissió d'investigació que defensarà aquest dimarts al Parlament Ciutadans per fiscalitzar la vacunació d'alguns càrrecs de l'Executiu, segons ha informat l'agència Efe.

Cal recordar que els càrrecs que varen rebre la vacuna varen ser la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat de la Conselleria de Salut, Angélica Miguélez; el coordinador de l'estratègia de vacunació, Carlos Villafáfila, i la directora insular de Persones Grans, Sofía Alonso.

Tot i que en un inici Podem i MÉS defensaven posar en marxa aquesta investigació, el portaveu del partit morat, Alejandro López, ha informat que s'ha arribat a aquest acord. "La realitat és molt canviant i això s'ha d'analitzar", ha explicat el diputat.

A més, ha remarcat que han acordat que quan s'hagi vacunat el 70% de la població balear es durà a terme una auditoria per garantir els protocols de vacunació i poder veure "on s'ha fallat". En aquest punt, López ha dit que "ara el més important és que la gent es vacuni" i que, quan s'hagi aconseguit vacunar la majoria de la gentn podran revisar "on s'ha fallat i on no i veure qui han estat els responsables".

Respecte de la conformació de l'auditoria, el portaveu ha declarat que "són detalls que s'hauran de fer, però que garantiran que l'informe i les dades que surtin després siguin correctes i objectives".

stats