Política 07/12/2021

El Govern i el PP es tiren a la cara els morts per covid

Els populars utilitzen la sessió de control a l'Executiu per preguntar sobre la polèmica de les declaracions de Yolanda Díaz

2 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, durant el ple del Parlament d'aquest dimarts.

PalmaEl Govern i el PP han protagonitzat aquest dimarts en el ple del Parlament un agre enfrontament durant el qual s'han culpabilitzat mútuament pels morts a causa del covid-19. El PP ha aprofitat la sessió de control a l'Executiu per tornar a posar sobre la taula la polèmica entorn de les declaracions que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, va fer la setmana passada, quan va assegurar que ella va avisar l'executiu de Pedro Sánchez de la gravetat del que havia d'arribar amb la pandèmia abans del 8M. Ha estat la portaveu adjunta dels populars, Núria Riera, qui ha fet la pregunta relacionada amb el govern espanyol, després de canviar la que estava prevista sobre l'atur juvenil. "Ens han enganat i han jugat amb la nostra salut", ha dit Riera al vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, membre de Podem com la ministra. Riera ha acusat l'executiu de Pedro Sánchez de perdre tres setmanes "sense prendre decisions" i de provocar "més contagis, més col·lapse i més morts". "Amb qui està? Amb Yolanda Díaz, que ho conta, o amb Pedro Sánchez, que ho oculta?", ha demanat.

Per part seva, Yllanes ha contraatacat utilitzant la gestió del govern de la comunitat de Madrid, presidit per la popular Isabel Díaz Ayuso. "El govern de Díaz Ayuso va provocar 7.600 morts de persones grans entre març i maig de 2020. Aquesta és l'ètica del PP", ha dit Yllanes entre crits de la bancada dels populars, que han provocat que Vicenç Thomàs hagi hagut de posar ordre. "Yolanda Díaz va fer una guia en funció de la situació a Itàlia, i la CEOE i els sindicats li varen dir que era alarmista. I la fúria de Logronyo, Cuca Gamarra, també li va dir alarmista", ha dit Yllanes, referint-se a la portaveu del PP al Congrés dels diputats.

stats