Política 10/05/2019

El Govern vol que el tren arribi fins a Llucmajor, Alcúdia, Artà, Felanitx i Cala Rajada

L'Executiu aprova el Pla sectorial de mobilitat de les Illes Balears, el qual presenta el model fins al 2026

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'una estació de SFM.

PalmaEl Govern vol desenvolupar un nou mapa ferroviari a Mallorca, que porti aquest mitjà de transport a municipis com Llucmajor, Alcúdia, Artà, Felanitx i Cala Rajada. Així ho recull el Pla sectorial de mobilitat de les Illes Balears 2019-2026, aprovat aquest divendres pel Consell de Govern, que també preveu el desenvolupament del Trambadia de Palma a l'aeroport, l'arribada del tramvia a Santa Ponça, la integració del metro en la xarxa urbana de Palma i l'ampliació que ja estava prevista al Parc Bit i Son Espases.

El pla preveu una inversió total de 1.720 milions d’euros entre totes les administracions competents en el desenvolupament de les mesures que inclou, les quals se centren a potenciar el transport públic, de manera especial el tren. De fet, es deixa de banda la construcció de noves infraestructures viàries.

Els principals objectius del pla són garantir l'accés al transport públic a tots els ciutadans; reduir la contaminació i el consum energètic; reduir l'accidentalitat; millorar les condicions del transport públic; i optimitzar la connexió entre illes, entre d'altres.

Una de les accions concretes que proposa el pla és l'ampliació de la xarxa de transport públic amb un increment del 50% de les concessions d'autobús a Mallorca, el qual serà superior a les altres illes. També inclou la creació de fins a 50 quilòmetres de carril bus i l'habilitació d'aparcaments dissuasoris per accedir a Palma utilitzant el transport públic. A més, preveu l'elaboració de plans de mobilitat a diferents municipis que donaran més protagonisme als vianants i als carrils bici. Un altre dels objectius a assolir és la plena integració de les tarifes dels mitjans públics a totes les Illes.

La previsió és que la demanda de passatgers del transport públic s’incrementi i passi dels 61,10 milions de viatgers anuals d'ara a 108,7 milions. Això suposaria un increment del 78% en la utilització del transport públic.

stats