Política 29/05/2023

El Govern, davant la victòria del PP: "Deixam les Balears molt millor que el 2015"

Negueruela reclama que "els avenços que hem aconseguit no s'aturin" i assegura que l'Executiu "està molt orgullós i tranquil"

2 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela

PalmaEl Govern s'ha mostrat "orgullós" per la feina al llarg d'aquests vuit anys, i assegura que ha deixat les Illes Balears "molt millor que el 2015" a la sanitat, la lluita contra el canvi climàtic i l'habitatge, entre altres àrees. El portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha donat l'enhorabona al PP de Marga Prohens, que va aconseguir aquest diumenge 25 diputats a les eleccions autonòmiques que, sumats al de Sa Unió de Formentera, els dona més escons que tota l'esquerra junta davant la gran davallada d'Unides Podem, que queda amb un sol representant després d'assolir-ne sis el 2019.

Negueruela ja ha anunciat que el Govern està elaborant la memòria d'informació de traspàs, que regula la transició de l'Executiu. "La presidenta ha deixat clar que estan orgullosos de la feina feta, dels avenços que hem assolit i de ser pioners en molts d'aspectes", ha destacat. A més, davant un possible pacte entre el PP i Vox per governar, el també conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic ha reclamat que els avenços "no s'aturin".

La incògnita, per ara, és saber si Francina Armengol i les persones que han estat consellers, com el mateix Negueruela, a més de Patricia Gómez (Salut i Consum) i Mercedes Garrido (Presidència, Funció Pública i Igualtat) estaran els quatre anys a l'oposició. De moment, el portaveu del Govern ha declarat es té clar "la situació de cadascú", i que "és un orgull ser elegit el número 2 per Mallorca, faré tota la feina necessària per millorar la vida de la gent".

Aquest dilluns es coneixia, a més, la valoració de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) dels resultats electorals. "Menys intervencionisme ideològic per part de les institucions, que no aporta cap valor", s'afirmava en el comunicat, fent una clara referència al tarannà del Pacte, segons la patronal. "Si feim lleis que posen en valor millorar la circularitat i mesurant més el medi ambient, n'estam orgullosos. Hi ha models de governar i pactar, i sempre hem defensat els acords, també amb la mateixa federació", ha sentenciat Negueruela.

El Govern, en funcions fins a la investidura

El d'avui ha estat el primer Consell de Govern en funcions del Pacte, fins que es constitueixi el nou Executiu. "Els terminis els marquen la força més votada (PP), que ha de conformar un Govern, no està en les nostres mans que s'allargui més o no, no podem especular-hi", ha subratllat Negueruela. A més, davant l'avançament de les eleccions generals anunciat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per al pròxim 23 de juliol, Negueruela no ha entrat a valorar-ho, i s'ha limitat a apuntar que ha dissolt les Cambres perquè la ciutadania "manifesti quin model vol: la dreta i la ultradreta enfront de les forces progressistes".

stats