Política 29/05/2023

Armengol no aclareix el seu futur i afirma: "Ho hem fet bé"

Acompanyada d'una vintena de companys de partit, ha destacat que "hem mantingut els vots del 2019, però l'esquerra no pot fer govern"

1 min
La presidenta del Govern en funcions, Francina Armengol.

Palma"Estic orgullosa. Ho hem fet bé", s'ha acomiadat la secretària general del PSIB i presidenta del Govern, Francina Armengol, després de saber-se que els partits d'esquerra no sumen per fer govern. Minuts abans, Armengol, que ha comparegut aquest diumenge vespre a la seu del seu partit acompanyada d'una vintena de companys, ha destacat que "nosaltres hem mantingut el mateix percentatge de vots que el 2019, però l'esquerra no pot fer govern".

Respecte del seu futur, Armengol no ha confirmat si serà la cap de l'oposició, només ha avançat que "demà es reunirà l'executiva del partit per analitzar la situació", però ha assegurat que li "agrada estar al costat d'aquest poble que tant estim". Ara bé, el que sí que han deixat clar tant ella com la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el batle de Palma, José Hila, és que el PSOE farà una "oposició ferma, compromesa i constructiva".

La socialista ha aprofitat per felicitar el Partit Popular i també d'una manera "especial" els militants i membres del PSIB "per la seva feina". Cladera, per la seva banda, ha assegurat que els resultats a l'administració insular "no són els que esperàvem" i ha alertat d'un "preocupant ascens de l'extrema dreta que posa en perill els avanços en llengua, cultura i igualtat, entre altres". Hila, que ha tancat la compareixença dels socialistes, ha reiterat que "ara toca fer una oposició ferma i contundent per no retrocedir".

stats