Polèmica
Política 27/03/2024

El Govern ha d'entregar als grups del Parlament la documentació sobre el cas Koldo tan aviat com pugui

L'Executiu havia proposat als partits que es desplaçassin a la seu de l'IB-Salut per consultar l'expedient

ARA Balears
2 min
El director general de l'IB-Salut, Javier Ureña, i el vicepresident del Govern, Antoni Costa.

PalmaEl Govern ha d'entregar "tan aviat com pugui" als grups parlamentaris tota la documentació del cas de les mascaretes que es varen comprar la legislatura passada a l'empresa Soluciones de Gestión, investigada en el cas Koldo. Segons ha informat l'agència Efe, la Mesa del Parlament ha acceptat aquest dimecres una petició formal del PSIB perquè l'Executiu faciliti tot l'expedient, el qual està en mans de l'IB-Salut.

El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha defensat que no és necessari que els partits es desplacin a la seu d'aquest organisme per analitzar els documents, com havia proposat el Govern inicialment. "Ni la documentació és de gran volum ni l'administració ha motivat el fet de no poder tramitar una còpia de l'expedient", assenyala Negueruela en la petició del PSIB, on també lamenta "la intenció d'obstrucció del Govern a la tasca parlamentària dels diputats".

Per la seva banda, MÉS per Mallorca ha recordat en un comunicat que també havia sol·licitat accedir a tot l'expedient i demana que no s'allargui el començament de la comissió d'investigació extraordinària sobre les implicacions del cas Koldo a les Balears. Per ara, només el PP i MÉS han entregat a la Mesa els noms dels membres dels partits que en formaran part. D'aquesta manera, la comissió no es posarà en marxa fins que s'hagin elegit els representants de Vox i el PSIB.

Setze diputats formaran part de la comissió d'investigació, que estarà presidida per Vox, el partit que va impulsar aquesta iniciativa. El PP tindrà set representants; Vox, dos; el PSIB, cinc; MÉS per Mallorca, un, i Més per Menorca, un també. Aquesta distribució es fa en proporció a la composició del ple del Parlament. Quan es coneguin tots els integrants, la Mesa donarà el sus amb l'elecció del president, el vicepresident i el secretari. Després, cada grup presentarà el seu pla de treball i de persones que han de comparèixer i es treballarà per arribar a un consens entre tots.

stats