Cas Koldo
Política 06/03/2024

El jutge rebutja la personació del Govern en el cas Koldo

Considera que, com que les mascaretes fraudulentes es van pagar amb fons europeus, no hi ha perjudici per a l'Administració

ARA Balears
1 min
Gent a Palma amb mascaretes durant la pandèmia.

PalmaEl jutge instructor de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha rebutjat la personació del Govern en el cas Koldo perquè considera que, com que les mascaretes fraudulentes es van pagar amb fons europeus, no hi ha perjudici per a l'Administració. A la interlocutòria a què ha tingut accés a Europa Press, el jutge diu que no és procedent acceptar la personació de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma com a acusació particular, en nom de l'IB-Salut, fins que no acrediti l'eventual perjudici en els fets que són objecte de la investigació.

L'Advocacia de les Illes va presentar l'escrit per sol·licitar la personació en les actuacions el 28 de febrer i ho va traslladar al fiscal, que assenyala, com ha recollit igualment l'instructor, que l'expedient a què es refereix —la compra d'1,4 milions de mascaretes per valor de 3,7 milions d'euros— va ser finançat amb càrrec al fons Feder, per la qual cosa no existiria perjudici per a l'Administració.

El jutge García Castellón tutelarà la causa de la Fiscalia Europea

Per altra banda, el titular del jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castelló, ha estat designat jutge de garanties en la investigació que va obrir la Fiscalia Europea sobre el cas Koldo. Cal destacar que aquest magistrat va investigar a l'Audiència Nacional l'expresident català Carles Puigdemont pel cas Tsunami.

stats