Política 24/05/2020

El Govern balear demana llibertat per viatjar entre Illes durant la fase 2

Francina Armengol torna a reclamar que les Balears puguin rebre turistes estrangers abans del mes de juliol

Ara Balears
2 min
Francina Armengol durant la reunió de la conferència de presidents d'aquest diumenge

PalmaFrancina Armengol ha tornat a demanar al govern espanyol que els ciutadans balears puguin viatjar lliurement a les altres illes de l'Arxipèlag a partir d'aquest dilluns, quan la Comunitat Autònoma, per complet, entrarà en la fase 2. La presidenta del Govern ha remarcat la seva petició de valorar l'Arxipèlag com a bloc pel que fa a la llibertat de moviments i permetre així fomentar el turisme autonòmic i que es pugui anar a les segones residències que estiguin en altres illes. A més, Armengol ha reiterat la petició que les Balears puguin rebre turistes estrangers abans del mes de juliol.

Cal recordar, que durant la jornada d'aquest dissabte, Pedro Sánchez va anunciar que a partir del mes de juliol podran venir turistes estrangers a Espanya, i animà els ciutadans de l'Estat a planejar les vacances tot d'una, a partir de finals de juny.

Durant la reunió entre els presidents autonòmics i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Armengol ha subratllat la importància de reactivar el turisme d'àmbit estatal i estranger, i ha reclamat a Madrid incentius per atreure el turisme, com la reducció de les taxes portuàries i aeroportuàries, a més de campanyes de publicitat i promoció. Armengol ha fet èmfasi en la importància de la reactivació del turisme per a l'economia de les Illes i ha demanat que se suspengui la quarantena un cop es reactivi el turisme tant espanyol com internacional.

La presidenta del Govern balear ha demanat també que el govern espanyol flexibilitzi els ERTO parcials per tal d'incentivar la reobertura dels establiments i així reactivar l'economia balear.

Armengol ha explicat que, des del seu punt de vista, les Illes Balears seran "una de les primeres comunitats autònomes que sortiran de l'estat d'alarma", encara que ha remarcat que Sánchez no ha parlat de cap autonomia en concret quan ha anunciat la mesura.

Pel que fa a l'entrada a la segona fase de desescalada, Francina Armengol ha indicat que a partir d'aquest dilluns els bars i restaurants de les Illes podran rebre clients a l'interior dels locals amb un aforament màxim del 50%, igual que a les terrasses. Així mateix, la presidenta ha informat que a partir d'aquest dilluns els museus de l'Arxipèlag podran reobrir amb un aforament limitat del 50%.

Quant a la reobertura de les platges, Armengol ha demanat "sentit comú" als ciutadans de l'Arxipèlag. "Hem d'evitar les aglomeracions; si no podem respectar els dos metres de seguretat, el millor que podem fer és anar a una altra platja. Desgraciadament no tenim turisme, així que ara tenim més lloc", ha sentenciat.

stats