Societat 24/05/2020

Sanitat aposta per limitar l'aforament de les platges

Cada ajuntament elaborarà o actualitzarà el protocol amb totes les mesures en matèria de prevenció

Ara Balears
2 min
Sant Elm presenta un aspecte singular en plena temporada

PalmaLimitar l'aforament de manera que es garanteixi la distància de seguretat entre persones i elaborar protocols de neteja per a cada platja són les principals recomanacions que conté el document del Ministeri de Sanitat amb vista a la reobertura al públic de les platges i zones de bany.

Encara que no es disposa d'informació científica sobre la capacitat del virus per mantenir-se infecciós en aigua salada i a l'arena, el Ministeri assenyala que "l'acció conjunta de la sal de l'aigua de la mar, la radiació ultraviolada i l'alta temperatura que pot assolir són favorables per a la desactivació dels agents patògens".

En el mateix sentit, el Ministeri recorda que segons l'OMS "el risc al contagi de covid-19 durant el bany recreatiu es relaciona més amb el baix respecte del distanciament social i menys amb el virus en l'aigua". Per això, aconsella limitar l'aforament de les zones de bany marítimes on es preveu gran afluència de gent per mantenir una separació entre persones i elements de mobiliari de platja d'almenys dos metres.

El Ministeri de Sanitat ha remarcat la importància de mantenir la distància de seguretat en l'accés a les zones de bany i en les passejades per la vorera de la mar, i aconsella que s'instal·lin cartells que recordin aquesta mesura i les normes d'higiene.

Pel que fa a la neteja, es recomana fer netes i desinfectar diàriament instal·lacions com baranes, passos d'accés a l'aigua i dutxes, passarel·les, les gandules, para-sols, seients, papereres i, en general, mobiliari urbà i instal·lacions d'esbarjo. També s'aconsella la neteja diària de l'arena de la zona de bany posant l'accent principalment en la retirada dels residus orgànics i inorgànics, però es desaconsella la desinfecció de l'arena de la platja.

Sanitat no recomana els esports col·lectius, reunions de més de 15 persones o de membres de la mateixa família o que no convisquin en el mateix domicili ni la utilització d'infraestructures de platja com ara parcs de joc i instal·lacions esportives.

Els quiosquets de platja hauran de seguir els protocols establerts per als establiments d'hostaleria. També s'hauran de ventilar, netejar i desinfectar els espais tancats.

A més, cada platja haurà de disposar d'un protocol de neteja i desinfecció del mobiliari susceptible d'ús pels banyistes, de manera que s'indiquin les passes a seguir als operaris. En una nota de premsa han remarcat el fet que cada Ajuntament elaborarà o actualitzarà el protocol amb totes les mesures en matèria de prevenció.

stats