Política 29/01/2021

El Govern apostarà per una flexibilització "més lenta" de les restriccions

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ha remarcat que espera que les mesures es flexibilitzin "en un futur immediat"

ARA BALEARS
2 min
Pilar Costa durant la roda de premsa posterior del Consell de Govern.

PalmaLa portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha assegurat que l'Executiu treballa amb els diferents sectors "internament" per estudiar com anar flexibilitzant les mesures en el futur i ha remarcat que "s'haurà de fer d'una manera més lenta que altres vegades i, segurament, no tot alhora", segons ha informat l'agència Efe.

Després d'una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social que s'ha fet aquest divendres entre el Govern, patronals i sindicats i que el Consell de Govern extraordinari hagi prorrogat 15 dies les restriccions vigents a les Balears, Costa ha assegurat en una roda de premsa que l'Executiu treballa en aquesta flexibilització.

La portaveu ha remarcat que el fet que "ens centrem en les mesures dels pròxims 15 dies no vol dir que no estiguem pensant de quina manera podrem anar-les flexibilitzant" i ha assegurat que esperen que "es puguin flexibilitzar mesures en un futur immediat". A més, ha recalcat la necessitat que hi ha d'interioritzar les mesures de protecció individual, que continuaran vigents "mesos" i que ha definit com "el granet d'arena que cada ciutadà pot aportar a la lluita contra aquesta malaltia".

Costa ha dit que, tot i que a la Mesa de Diàleg no s'ha parlat concretament de la Setmana Santa, sí que s'ha tractat el tema de com "començar a tenir un poc més d'activitat turística o econòmica". "Tothom ha coincidit que qualsevol mesura que s'adopti s'ha de fer de la manera més lenta i segura possible", sobretot "perquè després vindrà l'estiu", ha destacat.

La portaveu ha defensat que el Govern intenta "cercar l'equilibri, posant per davant la salut de les persones, la pressió sanitària i la tensió als hospitals, amb l'equilibri amb l'activitat econòmica, també imprescindible per a la salut de tots".

stats