Política 10/05/2024

El Consell d'Eivissa enllesteix la proposició de llei per limitar l'entrada de vehicles

El Parlament balear serà qui decidirà si aplica la proposta eivissenca

ARA Balears
1 min
Cua de cotxes a Eivissa

PalmaEl Consell d'Eivissa ha aprovat aquest divendres elevar al Parlament una proposició de llei per la tal de controlar l'afluència de vehicles a l'illa. Un cop aprovada aquesta proposta, el president del Consell Insular eivissenc, Vicent Marí, ha assegurat que és una mostra que per al seu govern "l'objectiu comú està i ha d'estar sempre per sobre dels interessos privats". A més, ha recordat que aquesta proposta és fruit de molts de mesos de feina (hi treballen des del 2020), de reunions, consultes i estudis.

La normativa està dividida en dos capítols. En el primer es detallen les mesures que es pretenen aplicar per a la regulació de fluxos turístics i de mobilitat sostenible basada en els principis de necessitat, eficàcia o de no discriminació. D'altra banda, en el segon capítol, es regulen els períodes i limitacions de l'entrada i s'inclou un règim d'excepcions per preveure situacions diferencials, i s'incorporen excepcions específiques per garantir la mobilitat entre les Pitiüses. També faculta el Consell a crear un distintiu que permeti identificar els vehicles exceptuats d'aquesta limitació.

Pel que fa al sostre de vehicles que poden entrar a l'illa, la proposta marcarà que serà el Consell d'Eivissa qui fixi aquesta dada anualment o cada dos anys. A més, també serà l'encarregat de determinar quines seran les sancions per incomplir la normativa.

Amb tot, Vicent Marí ha destacat que "és una mesura pionera" i que el principal objectiu no és altre que ordenar l'afluència turística amb mesures que millorin l'entorn, la qualitat de vida de la població i la preservació de la imatge i la sostenibilitat.

stats