Economia 28/01/2021

El Govern prorroga quinze dies més el tancament de bars i restaurants

Les patronals del sector confien a poder tornar a obrir els negocis el març

i
Ara Balears
2 min
Reunió entre el conseller Iago Negueruela i el sector de la restauració

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dijous que la restauració continuarà tancada els pròxims quinze dies i no ha descartat prorrogar-ne l'obertura fins més endavant. Negueruela s'ha reunit aquest dijous horabaixa amb els representants del sector de la restauració, a qui ha traslladat la situació en la qual es troben i la decisió de mantenir les restriccions. La mesura s'aprovarà aquest divendres en el Consell de Govern. "Davant la situació sanitària en la qual ens trobam, el Govern ha traslladat el que ens recomanen els experts sanitaris", ha explicat el conseller, i ha recordat que cap govern no vol mantenir aquestes restriccions que afecten l'economia més temps del que és necessari.

A més, Negueruela ha explicat que l'Executiu mantindrà les línies d'ajudes econòmiques vigents durant les pròximes setmanes i ha anunciat una reunió amb el sector la setmana que ve per començar a treballar com serà la desescalada, que ja preveu que serà "lenta". "Abordarem com seran les condicions del sector per a la reobertura quan les dades sanitàries ho permetin", ha explicat.

Per part seva, la presidenta de PIMEM Restauració, Eugènia Cusí, present en la reunió feta a la Conselleria de Treball juntament amb altres patronals i sindicats, ha lamentat que es conegui abans la pròrroga de les restriccions a través de la premsa que no a través de la Conselleria. "Ha estat una reunió per posar-nos en mode treball durant els pròxims dies per plantejar una desescalada conjunta", ha explicat. Cusí ha assegurat que hi ha pressa per poder tornar a obrir i espera que la reobertura total, "tant de bo", sigui al març.

La presidenta de la patronal ha traslladat a la premsa que durant la reunió han insistit en el fet que el Govern no pensi només en aquests pròxims quinze dies, sinó que "continuï pensant en com serà tot l'any 2021". A més, en la trobada, patronals i sindicats han reclamat que es prorroguin els ERTO més enllà del maig, perquè ja preveuen que la mobilitat aèria serà molt escassa aquesta propera temporada, cosa que farà que arribi un nombre baix de visitants a les Illes. "Necessitam ajudes reals que permetin mantenir les famílies i els llocs de treball", ha explicat.

stats