Política 20/04/2021

El Govern signarà un acord amb la FELIB per cobrir places vacants de policies locals

S'implantarà un sistema de selecció d'interins

ARA Balears
1 min
Un policia local controla el trànsit a un aparcament

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha anunciat aquest dimarts en el ple del Parlament que el Govern signarà aquesta mateixa setmana un acord amb la Federació d'Entitats Locals de les Balears (FELIB) sobre la cobertura de places vacants de policies locals. Garrido ha respost una pregunta del diputat del PP José Luis Camps sobre si s'ha de millorar la normativa per resoldre la precarietat que pateixen els policies locals, segons ha informat Europa Press.

Garrido ha reconegut que el Govern està preocupat per la càrrega de treball, la cobertura de places vacants, els processos selectius i la formació dels agents locals. Per això, ha defensat aquest acord amb la FELIB, el qual inclourà la creació de noves places a les plantilles i un sistema de selecció d'interins per cobrir les baixes. La consellera també ha recordat al PP que durant la legislatura que va encapçalar José Ramón Bauzá només hi va haver un curs de capacitació de policies locals, mentre que en l'actualitat se n'imparteixen tres.

Per part seva, Camps també ha criticat que hi ha policies locals que no saben quan es vacunaran. "Vostè sap que el sistema es col·lapsarà. De fet, hi ha ajuntaments a Mallorca que han de contractar seguretat privada perquè els manquen policies locals", ha finalitzat.

stats