Societat 23/07/2020

La FELIB reclama una solució a "la manca històrica" de policies locals dels municipis

El president de l'entitat adverteix que serà necessari incrementar la plantilla dels consistoris per assumir els efectes de l'emergència sanitària

Ara Balears
1 min
Un agent de la Policia Local de Palma.

PalmaLa Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) proposa fer una borsa amb un percentatge mínim de policies interins perquè els ajuntaments puguin disposar de personal en moments de més demanda, com és l'actual. En un comunicat, l'entitat ha assenyalat que "és hora de donar solució a una manca històrica d'efectius policials".

La FELIB destaca que la Policia Local és una de les forces destinades a fer el seguiment del bon ús de la mascareta com a mesura de prevenció davant el contagi de coronavirus. Però afirma que la majoria de les plantilles en els consistoris no estan cobertes al 100%, i fins i tot hi ha municipis, com Estellencs, que no tenen Policia Local.

En aquest sentit, el president de la FELIB, Antoni Salas, ha advertit que "si ja tenim les plantilles infradotades, i ara, a més, hi hem de sumar tots els mesos de feina intensiva pel covid-19 i que la gent agafa vacances, molts ajuntaments es troben amb problemes per cobrir les plantilles, més necessàries que mai".

stats