Política 01/04/2019

El GOB Menorca atribueix la paràlisi de les obres de la carretera a "problemes administratius"

Recorden que en el tram Ferreries-Ciutadella s'han pogut eliminar tres estructures a doble nivell que estaven previstes

Ivan Martín
1 min
Les edificacions a Rafal Rubí i L'Argentina segueixen en el punt de mira d'institucions i societat menorquina.

MaóEl GOB Menorca assegura que la paralització de les obres de reforma de la carretera general en el tram Maó-Alaior es deu a un "problema administratiu" i rebutja que aquesta situació sigui atribuïda a aspectes tècnics o voluntats polítiques com a possibles causants. Els ecologistes recorden que per poder incorporar les edificacions que ara es volen demolir, l'anterior equip de govern del Consell Insular del Partit Popular necessità l'emissió d'uns informes tècnics que justificaven el canvi respecte del projecte inicial.

Des de l'entitat adverteixen que aquells tècnics són els mateixos que ara "no poden informar a l'inrevés". A més, insisteixen en les solucions "alternatives i legals" i recorden que en el tram Ferreries-Ciutadella s'han pogut eliminar tres estructures a doble nivell que estaven previstes i s'han incorporat altres resolucions "sense obstacles" per part dels tècnics. D'altra banda, el GOB remarca la voluntat política de l'actual equip de govern d'esquerres, i veuen en les propostes aprovades per ple el principal aval en la ferma decisió de no voler mantenir els ponts construïts entre Maó i Alaior.

El GOB també recorda que l'impacte paisatgístic que suposaria continuar amb els ponts a Rafal Rubí i l'Argentina és molt elevat. En aquest sentit, fan seu l'informe que va emetre en el seu dia la Comissió de Medi Ambient del Govern balear, segons la qual es recomanava la demolició de les edificacions.

stats